Hvordan Reface skap med finér

January 29

Hvordan Reface skap med finér


Tre veneers er tynne tre lag som brukes på å lage møbler og pyntegjenstander eller for å gjøre kryssfiner, ved å lime to eller flere lag sammen. Når en trefinér brukes til møbler, finnes det en rekke forskjellige typer å velge mellom, alt fra rå og opplag finer til papir og fenoliske støttet finer. Kjernen kan være laget av massivt tre eller et middels tetthet sponplater (MDF), avhengig av kvaliteten av det møbel. Hvis du ønsker å gjenopprette trekabinett, kan det være lurt å vite hvordan du reface det med trefiner.

Bruksanvisning

1 Mål overflaten du ønsker å gjenoppstår. Dimensjonene vil hjelpe deg å kjøpe den nødvendige mengden av finér, men sørg for å kjøpe minst 10 prosent mer for mulige feil og feilvurderinger.

2 Tørk av tre med en ren, tørr klut for å kvitte seg med løst smuss og støv. Veneers kan ikke hefte ordentlig på en overflate med små støvpartikler. Bruk en myk svamp fuktet i varmt vann og mild flytende såpe for å grundig vaske treoverflaten. Skyll med såpevann og tørke helt.

3 Hold finér mot treoverflaten å markere den eksakte formen nødvendig eller bruke et målebånd.

4 Kutt finér til størrelsen og formen som trengs, slik ½ tomme på sidene bare i tilfelle. Bruk en skarp verktøy kniv til å kutte finér for å få rene, ryddige kanter. Sjekk tre korn på finer og oppmerksom på at det er tilrådelig å kutte på langs.

5 Ta papiret backing fra baksiden av finéren for å eksponere klebemidlet. Hvis du ikke arbeider med en selvklebende finer, påfør et tynt lag med trelim anbefalt av produsenten på baksiden av finer. Sørg for å fordele lim på hele flaten.

6 Plasser finer på treoverflaten og trykk hardt mot det. Start ved å trykke på et hjørne og deretter jobbe deg over hele overflaten. Sørg for at den fester seg godt og riktig til skogs.

7. Vent i minst seks timer for klebemidlet for å tørke og herde. Sjekk den anbefalte tiden for tørking på pakken hvis du er usikker.

8 Trim overflødig trefiner med et verktøy kniv for å få den nøyaktige størrelsen og en pen finish.

Hint

  • Bruker en børste for å fordele lim på baksiden av finéren i et jevnt, tynt lag.
  • Bruk alltid vernehansker når du gjør et snekkerprosjekt og håndtere skarpe redskaper og kjemikalier.

© 2021 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com