Hvordan er Roses Spredd?

July 3

Hvordan er Roses Spredd?


Roses root lett fra borekaks, metoden for forplantning brukes av de fleste hjem gartnere. Profesjonell rose dyrkere bruker spirende og pode teknikker for å produsere nye rosebusker.

Egen-Root Roses

Roses formert fra borekaks kalles egen-rot roser fordi de vokser på sine egne røtter og er ikke podet inn på rotstokken. Egen-rot roser ta lengre tid å etablere, og de er ikke så hardfør, sprek eller sykdom motstandsdyktig som podet roser.

borekaks

Bruk 6- til 8-tommers borekaks fra endene av stilkene som nylig har blomstret. Fjern bladene fra den nedre halvdelen av skjæring, og stikke den nedre halvdel i en gryte fylt med rooting medium. Vann godt, og dekker potten med en plastpose for å øke luftfuktigheten rundt anlegget. Fjerne posen når stammen vokser røttene.

Negl og Spirende

De fleste fagfolk forplante roser ved pode og spirende. Denne prosessen krever dyktighet og trening og er ikke praktisk for casual steg dyrker. Prosessen innebærer å pode en del av en rosebusk på roten lager av en solid type rose. Hvis det gjøres riktig, er resultatet en rose med de fysiske egenskapene til rosebusken du spre og handlekraft, hardførhet og sykdomsresistens av roten lager.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com