Hvordan velge kunstig belysning for innendørs planter

January 21

Hvordan velge kunstig belysning for innendørs planter


Adressering krav til belysning av innendørs planter er en utfordring, særlig for boliger som opplever de dramatiske lyseksponering endringer av de fire årstidene. Naturlig lys vil også være et problem for planter delegert til dim kriker, mørke korridorer og ut-av-veien bokhyller. Den rask løsning: kunstig belysning. Hvordan velge hva slags belysning å bruke? Her er noen tips.

Bruksanvisning

1 Vet at planter krever et bredt spekter av lys, fra rødt lys til blått lys, for å riktig utføre sin mat produksjon funksjon av fotosyntesen. Rødt lys hjelper plantene modnes, blomstre og produsere frukt, frø; blått lys hjelper plantene vokser frodig løvverk. Men rødt lys alene gjør plantene høy og tynn og blått lys alene gjør dem korte og frodig, men uten blomster. Gir hele spekteret belysning er viktig for balansert vekst og blomstring.

2 Bruk glødelamper for lite lys planter. Glødepærer skinne rødt og oransje lys, noe som gjør plantene tynn og spinkel, og de også avgir for mye varme, noe som gjør langvarig eksponering skadelig for planter. Imidlertid vil glødelamper være nok hvis de er vant til å bare gi effektbelysning eller noen få timer ekstra belysning for planter som egentlig ikke trenger mye lys.

3 Tenk halogenlamper for spotbelysning. Halogener er teknisk også gløde, men sterkere og mer fokusert, noe som gjør dem ideelle for utstillingsvindu (og tilstrekkelig for voksende) innendørs plante skjermer. Siden halogener også generere varme, bør de være plassert langt nok til ikke å brenne plantene.

4 Velg lysrør for like-dagslys belysning. Fordi de fleste lysrør er kalibrert for å være full spectrum eller etterligner dagslys, de er de mest brukte hjemme belysning for voksende innendørs planter. De er mange ganger sterkere og også kjøligere enn glødepærer. Ikke alle fluorescents er fulle spekteret, så vurdere å kombinere forskjellige typer som "varm hvit" og "naturlig hvit" for å gi det bredeste spekteret av rødt og blått lys for optimal plantevekst.

5 Velg metallhalogen og natrium-damplamper til å lyse opp planter i store områder. Også kalt "høytrykksutladningslamper", metallhalogenider og natriumdamplamper gir den beste belysningen spektrum for dyrking av planter på grunn av sin høye strålingseffektivitet. Den sterke hvit glød gjelder kanskje ikke for vanlige boliger, men det er best å tenne opp åpne områder som haller og atrier i herskapshus og bygninger, samt drivhus.

6 Bruk en lysmåler for å avgjøre om det kunstige lyset er tilstrekkelig, og automatiske tidsur for å kontrollere plantenes lyseksponering planen.

Hint

  • Legg reflekterende flater (speil, aluminium paneler, reflektor hetter eller bare hvitt papir) både over og under plantene for å bedre fordeling og mengde av kunstig lys.
  • Vurdere å kombinere lysrør og lyspærer til å dekke både de røde og blå lys kravene til voksende og blomstrende potteplanter.
  • Sjekk lokale hagen eller hjemme forbedring butikken for kunstig belysning alternativer. Lysanlegg laget spesielt for voksende innendørs planter er kommersielt tilgjengelig.

© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com