Hvordan avgjøre om en Fan Blade Er klokken eller CCW

January 14

Hvordan avgjøre om en Fan Blade Er klokken eller CCW


Orientering av et vifteblad, sammen med sin rotasjonsretning, bestemmer om viften er med eller mot urviseren orientert. For alle praktiske formål, disse faktorene avgjør hvilken retning fan vil blåse luft. Hvis du eier en vanlig takvifte, forståelse hvilken vei bladene er orientert vil gagne deg. Men fan blad design og aerodynamikk er et tema som kan være fullt dekket bare i en teknisk kurs, så en enkel skriftlig demonstrasjon kalles for.

Bruksanvisning

1 Se på et bord fan fra fronten. Bladene er leiret eller vinklet i forhold til senternavet. Langsiden av vifte blad som møter luften første kalles "ledende".

2 Legg merke til at bladet kanten nærmest deg er på venstre side.

3 Slå viften på. Du vil se at bladene spinner med klokken. Dette gjør den høyre kant nærmest motoren forkanten fordi den møter luften først. Kanten nærmest deg er "bakkant."

4 Air blåser i ansiktet fordi den ledende krefter luft mot bakkant. Viften fungerer riktig, og viften bladet er orientert i klokkens retning.

5 Se på en takvifte satt for sommerforhold. Bladet kanten nærmest gulvet er på høyre side. Nå slår viften på, og du vil se den roterer mot klokken. Den venstre kanten nærmest taket møter luft først og fører til en downdraft. Viften bladet orientering er mot klokken.

6 Vri takvifte off. Klatre en gardintrapp, og finn vippebryter montert på Takvifte hub. Slå den i motsatt retning, til vinterstemning. Klatre ned fra stigen.

7 Slå viften på. Bladene er nå roterer med klokken, og den høyre kant mot gulv møter luften først og forårsaker en oppdriften. Bladet er nå orientert i en retning med klokken.


© 2021 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com