Definisjon av dyne

September 13

En dyne (uttales doo-vay) er en løst vattert deksel brukes som et teppe. Det er tradisjonelt fylt med dun fjær. De vanligvis ikke er praktisk for varmere årstider som de pleier å holde på varmen.

Historie

Dyner oppsto i Europa og har vært brukt i århundrer i ulike former og moter. Land som England og Sveits har hver sin egen versjon. Den grunnleggende design er en stor firkant tøypose fylt med fjær og sydd stengt.

dyne

Eiderdown gjenstår valg filler for dyner, men er ofte gått over for imitasjoner eller kunstige alternativer. Dyne refererer til de myke bryst fjær av kvinnelige ærfugl.

materialer

Dyner kan bli fylt med bomull, ull, syntetiske fibre eller noe annet materiale. Den klassiske filler er fjær, spesielt dyne. De med allergi mot fjær kan velge alternative fyllstoffer - som naturlig bomull - og potensielt unngå allergener.

Omsorg

Dyner kan være tunge og kan kreve spesiell håndtering når vasket. De er ofte luftes ut for å hindre lukt og fuktighet fra samler.

Bruk

En dyne er vanligvis brukes alene som en seng cover, i motsetning til kombinasjonen av en topp ark og teppe eller dyne.

dynetrekk

Omslag skli rett over dyne og fest med en knapp, glidelås eller borrelås. Deksler kan beskytte en dyne fra søl, riper, slitasje, falming eller skitt. De kan fjernes og vaskes.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com