Rørisolasjon Instruksjoner

May 11

Rørisolasjon Instruksjoner


Ifølge National Renewable Energy Laboratory, er mellom 15 og 25 prosent av energiforbruket i hjemmet som brukes til å varme vann. Ved å isolere rørene, kan vi redusere mengden energi som trengs for å holde vannet varmt, noe som kan redusere strømkostnader og bidrar til å beskytte miljøet. Pipe isolasjon er både rimelig og enkel å installere, noe som gjør dette til et flott prosjekt for DIY huseiere.

Hvor skal isoleres

Start med isolerende rørene rundt varmtvannsbereder og i områder der kaldt vann rør inn i hjemmet. Disse områdene vil gi høyest avkastning på din innsats i form av økt energieffektivitet. For å oppnå høyere nivåer av effektivitet, vurdere isolerende så mange synlige rør som du kan. Sjekk din kjeller, loft og gjennomgå plass og isolere noen rør du finner. Se under vasker og bak våtromsinnredning. Til slutt, løft himlingsplater for å se om det finnes flere tilgjengelige rør over taket.

glassfiber Isolasjon

Den rimeligste materialet som brukes til å isolere rørene er glassfiber isolasjon. Dette materialet har en R-verdi på mellom 1,6 og 2, som er omtrent det samme som glassfiber platevatt som benyttes til å isolere hulrom. Slik installerer glassfiber isolasjon på rør, pakk det rundt røret i et spiralmønster. Overlapping hvert lag med ca 1/2-tommers og hold glassfiber på plass med duct eller akryl tape. Forsøker å vikle så løst som mulig, fordi komprimert isolasjon har en tendens til å miste sin effektivitet. For rør som holder kaldt vann, vurdere innpakning isolasjon i plast for å holde kondens fra å lekke gjennom.

skum Isolasjon

Skum ermer er et annet alternativ for isolerende rør. De har en R-verdi mellom 2 og 4, hvilket innebærer at en mer effektiv isolator enn glassfiber. Skum har også en tendens til å være lettere å arbeide med og etterlater færre hull langs lengden av røret. Mål utvendig diameter på hver av rørene, og velg skumhylsene som har en innvendig diameter lik de utvendige mål rørene. Kutt ermene til ønsket lengde og sett dem på røret med skjøtene ned. Fest isolasjonen hver 1 fot til 2 fot ved hjelp av akryl tape eller metall klemmer. Ikke plasser skum isolasjon innen 6 inches av en varmtvannsbereder flue, da dette materialet er brennbart.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com