Grener fra Willow Trees Brukes til Root

May 2

Grener fra Willow Trees Brukes til Root


Selje grener brukket av i slutten av vinteren og tidlig på våren kan falle til bakken og rot selv. Denne enkle forplantning reiser et spørsmål: Hvorfor er det så lett å utrydde et piletre og så vanskelig å utrydde andre treaktige trær og busker? Svaret ligger inne i hver gren.

Hvorfor Willows Root så lett

Willows fremstille en plante hormon kalles indol-3-smørsyre, også kjent som IBA. IBA er en av flere plantehormoner som syntetiseres og gjøres kommersielt tilgjengelig i heie pulvere og plantestart løsninger. Willows fremstille en høy konsentrasjon av dette hormonet i den voksende tuppen av greinene. Når disse grenene bryte i vinden eller fra en tung belastning av is, greiner som stikker i bakken har en god sjanse til å danne røtter.

Hva er IBA?

Plantehormoner er spesifikke molekyler som er involvert i induksjon og regulering av vekst og utvikling. Det er fem hovedtyper av plantehormoner, inkludert auxins, cytokinins, gibberellins, abcisic syrer og etylen. IBA er en auxin typen hormon ansvarlig for dannelsen av adventivskudd røtter og knopper. Adventivskudd røtter er røtter som oppstår fra en uventet posisjon, for eksempel fra en stilk eller blad. Høye konsentrasjoner av IBA i deres voksende tips som gjør det enkelt for selje grener å heie.

Hardwood Borekaks

Hvis du ser en selje eksemplar du liker, er det enkelt å lage en klone av det treet ved å ta løvtre borekaks. Løvtre borekaks er stiklinger tatt fra bladløse stengler, spesielt på senvinteren eller tidlig om våren før knoppene begynner å hovne opp. Du kan ta en skjæring fra et piletre opp til 6 fot lang og rot det. Ta flere stiklinger og straks sette borekaks i fuktig jord. Du kan plante direkte i fast område, eller i potter med en løs potting medium. Borekaks vil heie på ca en måned hvis gitt tilstrekkelig fuktighet. Ved slutten av sesongen, vil du ha et fullt forankret skjæring.

Making Willow Water

Selje grener lage en rooting te, eller selje vann. For å gjøre selje vann, må du ha 2 kopper 1- til 3-tommers biter av greiner. Plasser disse brikkene i et bad med kokende vann og la det bratt over natten. Willow vann vil vare i opptil 2 måneder hvis forseglet i en lufttett beholder. Piletre vann kan anvendes som en dip eller brukes til å vanne en nylig plantet skjæring.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com