Hva er årsakene til Svart Tips om bladene på innendørs planter?

June 24

Hva er årsakene til Svart Tips om bladene på innendørs planter?


Prøver å skjelne innendørs plante sykdommer kan være en utfordring, spesielt når det kommer til misfargede blader. Noen ganger er problemet miljø, noen ganger ikke. Forebyggende behandling er vanligvis det beste alternativet når det kommer til skadet løvverk. En rekke faktorer kan føre til svarte blad tips.

vanning

Sjekk anlegg for bløt stilker og blader. Skyv fingeren en tomme eller så i jorden for å få en følelse av fuktighet. Overwatering er nummer én feil når det gjelder omsorg for potteplanter. For mye vann hindrer røttene av planten fra å ta i luften og forårsaker rot råtne. Ikke la plantene sitte i vann. Sett plantene på et brett av småstein hvis du ønsker å gi fuktighet.

salter

Kontroller overflaten av jorden for hvite flekker, noe som indikerer en oppbygging av salter. Disse saltene kommer fra potting blandinger, gjødsel, og til og med vann vi bruker. Overflødig salt kan føre til skade på anlegget blader. Skrape av overflate salter. Repot anlegget i ny pottejord hvis skaden er alvorlig.

drenering

Sørg for å gi tilstrekkelig avløp for anlegget ditt, spesielt hvis containeren ikke har hull i bunnen. Legge et lag av sten i bunnen av beholderen hvori det overskytende vann kan samle bort fra røttene av planten. Hvis anlegget er i en lukket beholder det sannsynligvis ikke trenger hyppig vanning.

Gjødsel

Potteplanter og til trenger gjødsel for å holde seg frisk og sprek. Det er ikke noen generell regel som gjelder for alle planter. Hvis planten har skadet blad tips det kan være at du er overfôring anlegget ditt. Blomstrende potteplanter krever vanligvis gjødsling under blomstringen perioder. Gjødsel kommer i flytende og kornete typer; væsken typen er vanligvis den mest praktisk å bruke. I stedet for å gi full dose, prøve å kutte den anbefalte mengden i to.

Temperatur / luftfuktighet

Hvis anlegget er i et rom med varierende temperaturer eller kaldras, dette muligens kan forårsake blad skade. De fleste potteplanter er innfødt til tropiske områder og foretrekker en varm, fuktig atmosfære. Hold romtemperatur mellom 60 og 75 grader. Alt under 55 grader vil være skadelig for helsen til anlegget. Sørg for at rommet er godt ventilert. Flytt planter som er i nærheten av en kald vinduet til en mer attraktiv beliggenhet.


© 2021 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com