Moden Yucca Planter

May 23

Moden Yucca Planter


Yucca planter tilhører slekten Agavaceae. Teknisk busker, noen arter vokser så høye som trær. Slekten inneholder 49 arter og 24 underarter, som alle trives i tørre, tørre klima. Noen varianter, for eksempel soapweed yucca, vokser så langt nord som Canada. Planter av ulike arter modnes på ulike priser, men nesten alle av dem er avhengig av yucca møll som sitt primære insektbestøver.

Yucca brevifolia

Yucca brevifolia, eller Joshua treet vokser i det sørlige Nevada, sørvestlige Utah, western Arizona, sørøstlige California og nordre Baja California Norte, Mexico. Modne planter vokser opp til 40 fot høy og har flere utstrakte grener. Oval, er kremfargede blomster bunched sammen i en lang stamme. Bladene er lange, stive og nål-formet, ligner dolker. På et gammelt tre, kan bladene vokser opp til 14 inches lang. Joshuas vokser langsomt; flere 21-år gamle trær ble dissekert og ble oppdaget å ha hatt en gjennomsnittlig vekst på 2,3 inches per år. Joshua trær har også lange liv: En 60-fots treet i Sør-California er anslått til å være 1000 år gammel. Rotsystemet på en Joshua Tree er dyp og omfattende. Bagasjerommet på en moden treet kan måle opp til 4 fot rundt.

Yucca Glauca

Yucca glauca, eller Great Plains yucca, kalles også soapweed yucca. Den trives i tørre slettene og Sandhills fra Canada til den amerikanske Southwest. Modne planter vokser nær bakken, deres blader som strekker seg fra bunnen 20 til 30 inches høy. Blomsten stammen strekker 4 fot høyt opp på midten av anlegget og produserer hengende, kremfargede blomster. Røttene til soapweed yucca produsere en såpe stoff som er et effektivt middel for giften eføy.

Yucca Guatemalensis

Tidligere kjent som Yucca elephantipes, er feig yucca unik blant sin slekt. Bladene er fleksible og kan henge ned når de blir for lang til å stå oppreist. En moden anlegget kan nå 30 fot høy. Eldre planter har grove, tykke badebukser som forgreiner seg lavt til bakken. Høyde avhenger først og fremst klima: i tørre og subtropiske miljøer, for eksempel sørlige Florida, planten vokser høy. Lenger nord i sone 8, som opplever sporadiske minusgrader, vokser planten nærmere bakken. Blomstene er hvite og klokkeformet, og de blomstrer på høye stilker i løpet av sommeren.

Yucca Elata

Soaptree yucca er innfødt til Sonoran og Chihuahuan ørkenen i den amerikanske Southwest og vokser i høyder mellom 1500 og 6000 fot. Eldre trær vokser til 20 fot høye og deres badebukser tiltak opp til 18 inches rundt. Døde blader fure stammen, skaper isolasjon mot kulde øde netter og gi habitat for små dyr. Bladene kan nå lengder på 4 fot lang; blomsten stilkene vokse til lengder på 4 til 6 fot over bladverket. Røttene skape en såpe substans. Blomstene av denne yucca er spiselige.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com