Hva spiser Mine Roses?

December 1

Hva spiser Mine Roses?


Mange skapninger synes å finne roser som deilig som mennesker finner dem vakre. Økende roser innebærer ikke bare å gi dem rikelig med anbudet kjærlig omsorg, men også å vite hvilke skadedyr vil finne dem uimotståelig og hva de skal gjøre for å stoppe dem. Mens mange sykdommer som rammer roser ikke kan kureres, kan de fleste skadedyr kontrolleres og elimineres, hvis deres tilstedeværelse blir oppdaget tidlig nok.

Bladlus, trips, og midd

Disse små insekter suge saft ut av rose blader, stengler og baser av blomsterknopper. Bladlus er bare 1/16 tommer lang, grønn, brun, rød eller svart. De pierce rose blader og stengler og suge ut saften. De skiller ut et klebrig stoff som kan mugne og bli svart. Dette stoffet tiltrekker seg maur som kan fungere som en naturlig avskrekkende ved å spise vingene av bladlus. Trips er små brune insekter som ødelegger nyåpnede roser. De lever omtrent to uker, og er aktive gjennom midtsommer. Spider midd er nesten usynlige insekter som trives i varmt, tørt vær. Bladlus og midd kan spyles av anlegget blader med vann, og trips kan elimineres med insektmidler.

Snegler, sommerfugllarver og boremaskiner

Rose slugs er larvene av sawfly veps, og er lys grønn med en brunt hode. Noen er blanke, mens andre er hårete. De lever av blader, men ikke spise roseknopper av blomster. Insektmiddel er en effektiv kontroll. Larvene er umodne møll og sommerfugler som bar hull i uåpnet rose knopper. Bakterie spray Bacillus thuringiensis eller Bt, er dødelig for dem, men gjør ingen skade på plantene. Boremaskiner spiser seg inn i sentrum og langs lengden av Rosebush canes. Rosene dø dersom boremaskiner nå knoppen union.

Leafhoppers, Weevils og japanske Beetles

Leafhoppers er små trekantede hvite eller gule insekter som suger saft fra undersiden av roseblader. De kan styres med insektmidler og ved å fjerne råtnende løv og ugress fra rundt rosebusker i høst. Curculio biller er liten mørk-rød insekter med lange snuter. De spiser roseknopper, og kan styres med håndplukking og plassere dem i såpevann. Japansk biller er skinnende kobber grønne insekter som er 1/4 til 1/2 tommers lang. De spiser både bladene og blomstene, jobber med planter fra topp til bunn. De kan styres ved å håndplukke dem av og drukne dem i såpevann, og ved å tiltrekke fugler som vil kose seg med dem. Avskrekking inkluderer hvitløk, kattemynte eller voksende geranier i nærheten.

Hjort

Hjort kan ødelegge en seng av rosebusker i en enkelt kveld ved å sluke de uåpnede knopper og kronblader og tråkke resten av anlegget. Hjort repellents kan brukes, men den mest effektive avskrekkende er å plante rosene der hjorten ikke kan få på dem eller sette opp et høyt gjerde for å holde dem ute.


© 2021 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com