Hva gir Blue & Red Hues til planter?

May 15

Hva gir Blue & Red Hues til planter?


Foruten duft, en blomst farger er hovedattraksjonen for pollinatorer og mennesker. Sitter oppå grønne stilker, blomster dukke opp i en nesten endeløs rekke farger, fra svært levende til svært dempet, fra mørk lilla og blues som vises nesten svart på disse fargetoner som er strålende hvitt. Det kan være lett på øynene å stirre på en seng av blomster, men prosessen som gir plantene deres farger er ganske komplisert.

Synlig lys Spectrum

Selv om lyset fra solen ser hvitt, er det faktisk består av ulike farger. Solens ulike bølgelengder skape det som kalles det synlige lysspekteret. Farger som utgjør spekteret er rød, oransje, gul, grønn, blå, indigo og fiolett. De lengste bølgelengdene er rød; de korteste bølgelengder i den andre enden av spekteret er fiolett. Pigmenter i planter føre til at plantene til å vises farget ved å absorbere noen bølgelengder og reflekterer andre. For eksempel, en blomst som ser fiolett har pigment som har absorbert alle bølgelengder i spekteret, bortsett fra de som produserer fiolett.

Rød og Blå

Alle de forskjellige nyanser av rødt og blått i blomster er forårsaket av en gruppe av pigmenter som kalles antocyaniner. De gir mange frukter, for eksempel epler og jordbær, deres farge og er også involvert i å lage noen høstfarger når plantene ikke lenger gjøre klorofyll. Anthocyanins er følsomme for pH i jorden. Fargen på en individuell antocyanin varierer fra rødt til blått til gult avhengig av om jord er sur eller alkalisk, så vel som på tilstedeværelsen av sukkere og hormoner i anlegget.

klorofyll

Klorofyll er en viktig pigment fordi det er kritisk i fotosyntesen, den prosessen som planter gjør næringsstoffer, nemlig glukose. Fordi det absorberer sollys, leverer klorofyll energi uten noe foto ikke ville oppstå. Klorofyll ligger veldig i anlegget blader og stengler, men er ikke ofte funnet i blomster. Klorofyll absorberer primært blått og rødt lys.

rike blader

Noen prydplanter har blader som ikke er grønne. Ifølge Oregon State University Extension Service, klorofyll nødvendig for fotosyntesen er skjult inne i bladet, uansett om bladet er lilla, gul eller rød, men menneskelige øyne ikke kan se det. Ifølge University of Minnesota Extension, anthocyaniner absorbere UV-lys og bidra til å beskytte mot overdreven sollys som kan skade noen blad vev. Det fungerer som en naturlig solkrem. Dette forklarer hvorfor de nye utviklings bladene er noen ganger rødt før de når modenhet, og en brennende busk anlegget vil ha rødere blader der sollyset treffer den enn i andre områder som får mer skygge.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com