Kan Mørk eik dører være bleket & lightened?

April 7

Kan Mørk eik dører være bleket & lightened?


Gammel eik dører er tett og solid, og gir en høy kvalitet dør som vil kompliment ditt hjem. Det var en tid når du søker en mørk flekk på dører var på moten, og hvis din eik døren var ferdig på denne måten, kan det være for mørkt for din smak i dag. Hvis du foretrekker skråblikk av naturlige eik, kan du kle av den gamle finish og bleke dørene for å fjerne flekken. Det er en tidkrevende prosess, men når du er ferdig, vil eikedører glød med sin nye skråblikk.

Fjerne Finish

Før du kan bleke den gamle flekken bort, må du fjerne den gamle toppstrøk. Dette kan være polyuretan, lakk eller skjellakk. En kjemisk stripper vil myke opp gamle finish, slik at du kan skrape den bort med en maling skrape. Dørene bør fjernes fra hengslene og plassert på et flatt underlag for stripping.

bleking Process

Oksalsyre vil bleke den gamle flekken uten å skade eik korn. Tilgjengelig fra maling sentre, må du blande oksalsyre med varmt vann, og pensle det på eik dør. Ettersom løsningen tørker, vil den lette den gamle flekken. Du kan bruke oksalsyre løsning mer enn en gang hvis du vil ha lysere tre.

Påføring av ny finish

Blekeprosessen kan øke eik korn, noe som gjør at dørene føles litt grov. Du kan glatt ned dørene med sandpapir før påføring av ny finish.

Når opplyst, kan du re-beis eik eller bruke en klarlakk. Siden oksalsyre vil lette den naturlig mørk stripe av korn, kan en eik beis gir de beste resultatene.

Verktøy og rekvisita

Du trenger en naturlig børste for å bruke kjemiske stripper og et par malingsskraper i forskjellige størrelser for å fjerne løsnet finish. Bruk en plast bolle og skje til å blande oksalsyre, og slitasje kjemikaliebestandige hansker og splatter-bevis beskyttelsesbriller når du pusser det på dørene.

120-sandpapir vil jevne eik korn og en flekk påføringsputen er nyttig for å påføre ny beis.


© 2021 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com