Har en Satsuma Plum Trenger Cross Pollinering?

January 21

Har en Satsuma Plum Trenger Cross Pollinering?


Hvis du plante en Satsuma plommetre i hagen din, er du sikker på å bli skuffet når det ikke produserer plommer. Men det er ingenting galt med treet. Dette er en plomme variasjon som trenger en hjelpende hånd fra en annen variasjon så det kan sette frukt. Satsuma blomstene må være kryss-bestøves med en kompatibel utvalg, slik at de kan utvikle seg til saftige plommer.

Satsuma Plum

Plommer (. Prunus spp) er gruppert i to hovedtyper - Europeisk (plomme) og japansk (Prunis salicina). Japanske plommer er foretrukket valg for varmere klima, slik som de sørlige og vestlige stater, fordi trærne krever færre chilling timer å sette frukt. Satsuma er en japansk utvalg som vokser i US Department of Agriculture plante hardførhet soner 4 til 9. Trærne bærer små, runde frukter som har røde skinn og rødt kjøtt. Vanligvis bærer Satsuma prolifically hvis det er bestøves tilstrekkelig.

pollinering

Satsuma plomme trær regnes selv ufruktbare, fordi de ikke kan pollinere sine egne blomster tilstrekkelig. Selv om noen trær kan selv pollinering, deres resulterende frukt avkastning er ustabil i beste fall. Satsuma trær må "låne" pollen fra en annen variasjon som er i stand til å befrukte sine blomster. Denne prosessen kalles krysspollinering, fordi pollen overføres ved å krysse fra ett tre til et annet. Evnen til et annet tre for å pollinere Satsuma krever at begge trær er blomstring på samme tid. Fordi ulike plomme varianter blomstre på ulike tidspunkter, må bloom ganger være kompatibel for vellykket krysspollinering.

kompatible Pollinizers

En pollinizer er et tre som gir pollen til et annet tre for krysspollinering. Shiro og Burbank er japanske plommesorter som er anbefalt som kompatible pollinizers for Satsuma. Tidligere, Santa Rosa også ble anbefalt som en kompatibel pollinizer, men på grunn av dens sårbarhet for bakteriesykdommer, spesielt plomme blad skalden, ikke lenger er det et godt valg. Shiro trærne bærer gule plommer og Burbank trærne bærer rødaktig-lilla frukter som har rødt kjøtt. Uavhengig av ditt pollinizer valg, de resulterende Satsuma frukt karakteristisk er røde.

betraktninger

Nærhet er en kritisk faktor for vellykket krysspollinering. Trær som er plantet lenger enn 100 fot fra hverandre kan ha redusert avkastning. Selv om honningbier er de primære pollinatorer av Satsuma, vinden også kan pollinere blomster. Hvis trærne er for langt fra hverandre, reduserer vind pollinering den samlede frukt sett fordi pollenkorn ikke kan transporteres over lange avstander. Bee pollinering kan bli hindret i kjølig vær, fordi bier er mest aktive ved temperaturer over 65 grader Fahrenheit. Bees er spesielt følsomme for mange plantevernmidler, som kan drepe dem, så forstandig bruk av kjemikalier, spesielt når plomme blomstrer, bidrar til å holde honeybee populasjoner intakt.


© 2021 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com