Effekter av Wall Color på følelser

April 1

Effekter av Wall Color på følelser


Vi tilbringer mesteparten av vår tid i våre arbeidsplasser og vår levende mellomrom, og våre stemninger er ofte påvirket av de rom vi bebor. Bedrifter er godt klar over hvordan veggen farger kan påvirke ansatte og brukere. Dekoren på en restaurant kan lett overdøve eller utfylle en matopplevelse. Velge fargevalget for et hus gir en mulighet til å skape en atmosfære som bidrar til vår følelsesmessige velvære.

Farge og Mood

Det er interessant å se barna svare på farge. Forskjellig fargede gjenstander fremkalle ulike reaksjoner som sitter av glede, forsiktig nysgjerrighet og likegyldighet. Det faktum at fargen er nært knyttet til vårt følelsesliv er noe kunstnere har kjent i århundrer. Filosofi og vitenskap har også vært opptatt av forholdet mellom farge og vårt følelsesliv. Goethe, den store tyske filosofen, forfatteren og poeten, viet et av hans hovedverk til teorien om farge. Moderne vitenskap og psykologi har utforsket hvordan fargen er knyttet til våre følelser. Ulike farger faktisk produsere ulike emosjonelle reaksjoner. Dette er et faktum at reklame og interiørarkitekter har gjort stor bruk av.

Typer av farger

Color påvirke vårt humør på tre forskjellige måter, produsere aktive, passive, eller nøytrale svar. Moderne vitenskap og psykologi har vist at fargen ikke bare vekker emosjonelle reaksjoner og følelser, men det er også nyttig i å hjelpe til å fremme en følelse av velvære og emosjonelle helse. Aktive farger, som rødt, oransje og gult, inspirere en stemning av kreativitet, energi og sosial interaksjon. Red har også blitt vist å øke hjertefrekvensen og kroppstemperatur. De passive farger, grønn, blå og lilla, har en beroligende og styrkende effekt på vår emosjonelle liv. Blå kan også redusere hjertefrekvensen. Den ro og fred produsert av de passive fargene kan være på grunn av deres tilknytning til fargene i naturen. De nøytrale farger, off-hvite, lysegrå, og beige, har en avslappende effekt. Mange leger og tannleger kontorer, samt sykehus, er innredet i nøytrale farger.

Dekorere med farger

Interiørdesign er en kombinasjon av kunst og vitenskap. Ved valg av farger for et boareal eller arbeidsplass er det viktig å tenke på den generelle stemningen og funksjon av rommet. Det er ikke tilfeldig at mange restauranter, nattklubber og andre sosiale sammenhenger er innredet i aktive farger. Når du dekorere hjemmet ditt, finne den fargen som passer for deg. Blått og grønt er populære for soverom og andre private rom på grunn av sine beroligende effekt. Men noen mennesker foretrekker mer lidenskapelige farger for soverommet. Selv om visse farger produsere lignende effekter i mennesker, er det viktig å huske på oppfatningen av farger og emosjonelle reaksjoner i forbindelse med det er kontekstavhengig også. Lokale kulturer, alder, etnisk bakgrunn og kjønn spiller en rolle i hvordan vi oppfatter og svare på farge.

Farger og Space

Plassen på et rom er også påvirket av farge. Ulike farger kan produsere ulike visuelle effekter som endrer måten folk oppfatter plass eller størrelsen på et rom. Lysere farger gjør rom virker større og luftigere, mens mørkere rom produsere en mer intim stemning.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com