Kan jeg vokse en snøball Bush fra en gren?

June 10

Kan jeg vokse en snøball Bush fra en gren?


Hver vår snøballen bush, eller Viburnum, produserer en overflod av prangende, velduftende, hvite blomster. Tilhørighet til Caprifoliacae familien, viburnums omfatter mange arter og sorter av multi-stammet løvfellende busker tilgjengelig i størrelser fra 2 til 30 fot med ulike vekst vaner til å passe i enhver landskapet. Du kan mangedoble snøball busker med stammen borekaks.

velge Borekaks

Den beste tiden å samle borekaks fra en snøball Bush er i løpet av sommeren etter at busken har blomstret for året. Denne formen for skjære er kjent som en semi-hard klipping og blir tatt når veden på snøball anlegget er delvis moden. Velg en robust morplanten å bruke for borekaks for å oppnå de beste resultatene. Tidlig på morgenen velge et antall friske grener på snøballen bush å bruke for borekaks.

Samle og Forbereder borekaks

Bruk en skarp hånd Beskjæringsmaskin og gjøre vinklet kutt på snøballen busker grener. Klipp av flere 6-tommers seksjoner fra tuppen av utvalgte grener eller fjerne lengre grener og deretter klippe dem ned i størrelse til 6-tommers biter. Samle ekstra borekaks enn du trenger bare i tilfelle de ikke alle rot. Fjern eventuelle blader eller knopper på nedre halvdel av snøball skjæring og kutte noen blader på øvre del i to.

Planting Snowball Borekaks

Bruk kun sterile potter med dreneringshull og drenering skuffer å vokse dine snøball borekaks. Fyll kjelen med en potting blanding som inneholder perlite, sand og torv. Fukt potting mix og deretter lage en 3-tommers dypt hull for hver av snøball borekaks. Sett en liten mengde av et pulver rooting hormon i en liten beholder. Dypp bunnen av hver kutte i pulver og deretter plassere skjære i et hull. Skyv mix mot borekaks og vann hver gang.

Omsorg for borekaks

Dekk gryten med en stor plastpose og legg den i varmt sted med lyse, men indirekte sollys. Inspiser snøball borekaks ofte og tåke som nødvendig for å opprettholde fuktig potting mix. Vent minst en måned for å se etter røtter ved å trekke forsiktig i en skjæring. Hvis røttene er dannet, vil du føle en motstand. La snøballen borekaks å utvikle seg videre i flere uker etter røtter begynner å danne og deretter plante hver i liten pott til å vokse sterkere før transplantasjonen.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com