Vedovn arne Ideas

March 25

Vedovn arne Ideas


En vedovn peis har det primære formål å holde ovnen isolert fra brennbare overflater, men kan også brukes til å forskjønne og aksent ovnen og området rundt. Bygge en attraktiv ildsted som er glatt og lett å rengjøre forenkler vedlikehold av ovnen, noe som gjør området både tryggere og mer attraktivt.

Lokasjon

Finn din vedovn ildsted på et sted som gjør at ovnen kan sirkulere varmen lettest i hele huset, og samtidig unngå å sette den et sted som vil forstyrre trafikkflyt i ditt hjem. Ildstedet bør også plasseres i god avstand fra vinduer, dører og områder som vil øke sannsynligheten for at noen ved et uhell borti ovnen. Hjørnet av et hyppig brukt rom som stuen er ideelt, fordi ildstedet vil være ute av veien, men tilgjengelig for å gjøre det mest populære rommet i den varmeste rommet i vinter.

materialer

En peis kan være laget av noe som ikke er brannfarlig. Populære materialene omfatter stein, skifer, fliser og murstein. Velg et materiale som er egnet til stilen på huset. Hvis du bor i en rustikk hytte, kan rå felt stein lage et ildsted som vil smelte sammen sømløst med resten av ditt hjem. I en minimalistisk moderne hjem, kan keramiske fliser være mer hensiktsmessig. Underlag overflatematerialet med ildfast sement bord for ekstra sikkerhet. Dekke veggene bak vedovnen med samme materiale for å isolere ovnen fra brennbar vegg og skape en visuell kontinuitet mellom gulv og vegger.

Design

En peis kan være en enkel og grunnleggende pad på gulvet under vedovnen, eller en omfattende installasjon som inkluderer komfyr pad, bakvegger og en mantel over baksiden av ovnen. Noen piper er innarbeidet med en utsatt skorstein for å lage en monolittisk midt til rommet. Du kan velge materialer og stilen på peisen for å matche karakter av ovnen. Vedovner varierer mye i utseende, fra antikke Franklin ovner til lyse, nye emaljert ovn med et moderne utseende. Ved hjelp av materialer som er lik de av ovnen selv bidrar til å bringe alt sammen i estetisk harmoni.

Sikkerhet

Uansett hvilken stil du velger, må du følge alle sikkerhetsforskrifter. En feil bygget eller plassert ildsted kan utgjøre en brannfare. Alle vedovner har minimumskrav til avstand fra brennbart materiale. Disse kan reduseres ved å dekke brennbar vegg med ikke-brennbare materialer, og ved å feste en varmebeskyttelse på baksiden av selve ovnen. Hvis du har små barn i husholdningen, vurdere å inkludere en flyttbar barriere som du kan sette rundt kanten av åren for å holde dem borte fra farene ved ovnen.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com