Apple Skadedyr og sykdommer

June 26

Apple dyrkere stri med et mylder av skadedyr og sykdommer som infiserer trær og frukt. Noen skadedyr er begrenset til visse geografiske områder, mens andre påvirker avlinger over hele verden. Hjem gartnere og kommersielle dyrkere må hele tiden overvåke sine epletrær for å forsikre deg om at trær er fri for infeksjoner som kan gjengi frukt uspiselig.

Apple Scab

Den sopp sykdom eple skabb smitter frukt på ethvert stadium i utviklingen. Sykdommen forårsaker skader på bladene og frukt. Infisert frukt har store, brune, sorte eller olivengrønne flekker som ser ut som sprakk skorper. Bladene begynner å falle av de infiserte trær. Forandringene på frukt gjør dem unmarketable. Selv eple skabb er mest vanlig i områder med mye nedbør og fuktighet, kan det også påvirke frukt i tørt klima. Sykdommen trives i døde blader på bakken. Sporer fra soppen utslipp etter regn om våren, landing på bladene og frukt av treet. Sporer også spre seg fra infiserte deler av treet. Gjødsel behandlinger og soppmidler kan kontrollere eple skorpe.

Apple Maggot

Apple mark brukes til å være begrenset til den østlige delen av United State men nå kan bli funnet i frukthager i vestlige stater. Skadedyr begynner som egg fra voksne fluer. Larvene bar inn i frukten og lever av det. Infiserte områder blir brune fra bakteriell nedbrytning. Frukten begynner å mykne og råte fra innsiden, noe som gjør dem uspiselige. Spray sprøytemidler kontrollere spredningen av eple larver. Statlige tjenestemenn gjennomføre undersøkelser for å overvåke eple larve angrep. Hvis et angrep er stor, kan statlige institutter landbruk utstede karantener. Hjemmelaget frukt i områder med eple larve karantene kan ikke transporteres på tvers av delstatene.

Apple pandemis

Apple pandemis angrep epletrær i hovedsak på Californias Central Coast. Skadedyr reprodusere to ganger i året. Larvene av skadedyr er grønne larvene med gulaktige hoder. De infisere eple knopper. Når knoppene åpner til våren, blir eple pandemis aktiv. De lever på overflaten av frukt, skjemmer dem og fikk dem til å slippe. Veps og tachinids fluer kan kontrollere eple pandemis. Andre metoder for kontroll omfatter sprayoljer og insektmidler. Apple dyrkere bruke feller for å overvåke eple pandemis populasjoner.

Woolly Apple Aphid

Den lodne eple aphid vises i eplehager over hele verden. Den lille insektet infiserer mange deler av epletreet inkludert lemmer, badebukser, røtter, skudd og noen ganger frukt. Navnet på insekt kommer fra dens voksaktig, men ull-lignende ytre dekke. Kolonier av bladlus angripe de beste delene av rot og røtter i de kaldere månedene. I varmere vær, reiser de opp og ned treet. Root infestation kan stunt veksten av trær. Apple dyrkere bruke en liten veps parasitt å kontrollere woolly eple bladlus. Insektmidler kan være ineffektiv behandling fordi insekt voksaktig belegg beskytter den mot spray.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com