Varianter av Beets

December 3

Varianter av Beets


Rødbeter er en deilig, næringsrik rot grønnsak dyrkes for de tykke, runde saftige røde røtter og grønne greener. De spises rå, syltet, Juiced, dampet og kokt. Rødbeter er rike kilder til vitamin A, B1, B2, B6 og C, samt en folsyre, kalium og fiber; og deres grønnsaker er en god kilde til jern, kalsium, magnesium, fosfor og kobber. Selv den mest kjente bete er rund og burgunder, et bredt utvalg av rødbeter inkluderer forskjellige farger, former og størrelser.

Åpne øves Beets

Åpne øves rødbeter er rødbeter som vokser sann fra frø de produserer. De vil krysspollinerer med ulike varianter av åpne bestøves rødbeter i nærheten og produsere en annen plante fra de resulterende frø; så hvis du ønsker å vokse mer enn en rekke rødbeter i hagen din, enten plante dem svært langt fra hverandre for å hindre krysspollinering eller ikke bruker den resulterende frø. Mange åpne bestøves varianter er også arvestykke varianter, med opprinnelse før 1950 og overføres fra generasjon til generasjon. Heirloom rødbeter er rødbeter dine besteforeldre og oldeforeldre vokste i sine hager. En bevegelse eksisterer for å bevare arvestykke frø og vokse arvestykke planter for å beskytte det biologiske mangfoldet i våre mat og hagebruk kilder. Åpne øves varianter av rødbeter inkluderer Ruby Queen og Sweetheart, mørk rød runde rødbeter produsere velsmakende røtter og greener. Detroit Dark Red og Bulls Blood er mettende, kjøttfulle arvestykke varianter; og di Chioggia er en italiensk arvestykke bete som har en rød og hvit spiral interiør.

hybrid Beets

Hybrid rødbeter er rødbeter som er utviklet for ønskede egenskaper fra utvalgte varianter. De fremstilles for sykdomsresistens eller overlegen smak og størrelse. Hybrid rødbeter vil ikke produsere gode frø å bruke neste sesong, men vil produsere forbedret type bete som ble hybridisert. Hybrid varianter av rødbeter inkluderer Gladiator, Pacemaker og Red Ace, alt raskt voksende, tidlige varianter avlet for kraft og smak.

Spesial Beets

Spesial bete varianter er rødbeter som er forskjellige størrelser, former og farger enn vanlig baseball størrelse rødbrun-farget runde bete. Tiny bete varianter som Little Ball og Lille Mini Ball er mye mindre enn vanlige rødbeter. De er dyrket på trange steder, som spesialitet grønnsaker og for variasjon. De små rødbeter er kokt og hermetisert hele, eliminere en del arbeid fra prosessen med å utarbeide dem. Golden rødbeter er gule i fargen og har en buttery snarere enn søt smak. Cylindra rødbeter er sylindrisk formet i stedet for runde.

beet Dyrking

Rødbeter er en kul-sesong avling som gjør best når plantet tidlig på våren så snart temperaturen er en konsekvent 60 grader. De vil ikke gjøre det bra på høyden av sommeren. Sandy leirjord med mye organisk materiale som kompost er den beste type jord for dyrking av rødbeter. Presoak bete frø over natten i varmt vann før planting for å hjelpe til med rask spiring. Rødbeter trenger konsekvent vanning for å produsere en sunn, velsmakende, saftig avling. Tørke slår røttene hardt og smakløs.


© 2019 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com