Hvordan å forplante prydplanter

July 22

Forplanter seg prydplanter, om trær, gress eller busker, kan gjøres på en av to måter. For gress, blomster og busker, er det enklest å forplante fra frø eller stiklinger kjøpt fra et hagesenter; for trær, kjøp en skjæring av et ungt tre og starte med det, som det er mye vanskeligere å vokse et tre fra et frø. Økende dine egne prydplanter vil legge mye skjønnhet til ditt hjem og hage, men utbredelsen av disse plantene krever at du setter tid og omsorg i å sikre plantene dine har rett dyrkingsmedier, vann og plassering.

Bruksanvisning

Hvordan å forplante ornamental gress, blomster eller busker

1 Velg frøene du ønsker dine prydplanter. Bruk høy kvalitet frø kjøpt fra et hagesenter, som de har en høyere sannsynlighet for å lykkes.

2 Fyll små planters med en enda blanding av perlite, torv mose og potting jord. Hver planter bør være ca 2 1/2 kvadrat inches. Planter må bli overført til større potter før de blir transplantert utendørs.

3 Lag et hull i planting media fra hver pott med en blyant eller halm. Plasser frøene i hullene du har gjort og dekke dem med planting media.

4 Bruk en sprayflaske for å fukte jorda. Vann plantene dine minst en gang hver dag; jorda bør være litt fuktig å ta på. Vær forsiktig så du ikke over-vann plantene dine, da frøene kan drukne.

5 Plasser planters henhold vokse lysene i et godt ventilert rom med en temperatur som er konsekvent mellom 60 og 75 grader Fahrenheit. Dette vil oppmuntre plantene til å spire.

6 Hold planter innendørs før etter at de har vokst i minst en måned. Ikke overfør dem utenfor før sent på våren for å unngå frostskader.

Hvordan å forplante dekorative trær

7 Bruk borekaks som er 6 til 8 inches lang. Borekaks vil variere i størrelse eller farge avhengig av art; konsultere en hage ekspert eller hagesenter ansatt om den beste typen kutte.

8 Forbered en liten planter med en enda blanding av Perlite og potting jord. Stikke en blyant inn i plante media for å skape et sted for skjæring.

9 Trim alle blader og vekster ut av bunnen 2 inches av skjæring din. Det er der røttene vil vokse fra.

10 Dypp den nakne enden av skjære inn hormon pulver å oppmuntre rotvekst. Trykk overskytende pulver av skjæringen.

11 Plasser kutte i planting media og pakke jorda rundt det å holde det oppreist.

12 Mist treet kutte med vann en gang hver dag. Oppbevar den i et rom som er 60 til 75 grader Fahrenheit og hvor treet vil motta fire til seks timer med direkte sollys hver dag, eller plassere den under en vokse lys.

13 Place et ark av plast over toppen, og to sider av planter for å skape relativ fuktighet i treet.

14 Beveg skjære til en større pott etter at det har vært økende i to til tre måneder. Hold treet inne i et helt år før du transplantere det utendørs.


© 2021 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com