Hvordan å forplante Impatiens Flowers

December 31

Med pulserende hvit, rosa og lilla og blomster og relativt lite vedlikehold livsstil, Impatiens gi et optimalt valg for mange hjem gartnere. Enkelt-dyrket direkte i jordsmonnet, som potteplanter og i beholdere som kasser, disse blomstene spire hvert år, og er generelt dyrkes i små bunter for å skape en kort busk eller en busk-lignende utseende. Spre blomstene er like enkelt som å ta forsiktig stiklinger og sette dem inn i en ny plante plassering.

Bruksanvisning

1 Fyll en 2- til 6-tommers planting potten tre fjerdedeler av veien full med perlite eller vermikulitt. Vanne jorda godt før det er grundig fuktig; renne av overflødig vann.

2 Skjær forsiktig av et stykke av din impatiens stammen som inneholder minst to bladnoder; skjære vil trolig være minst 3 inches høy. Ta skjære på senvinteren eller tidlig om våren, når planten lett kan komme seg og du vil være i stand til å plante nye impatiens utendørs for sommeren.

3 Dypp den avskårne enden av stammen i rooting hormon, minst 1 ½ inches dyp. Sett en blyant i jorda for å lage et lite hull, og sett den avskårne enden inn i hullet med området dekket i rooting hormon begravet under overflaten. Firmaet opp jorda rundt skjære slik at den står på egne.

4 Dekk til planting potten i klar plast brytes eller en gjennomsiktig plastpose. Pass på at plast ikke faktisk berører cutting; Dette er ment kun til å holde fuktighet i jordsmonnet.

5 Oppbevar plantet skjæring i et område av ditt hjem hvor det vil få filtrert sollys i minst fem timer hver dag. Hvis du kan plassere skjære i et varmt område, for eksempel i nærheten av en radiator, vil det vokse raskere. Den skjærende vil ta mellom to og fire uker for å vokse røtter.

Hint

  • Du kan også forplante Impatiens fra frø, men det krever eksakte lys og vanning forhold, og de vokser langsomt. Også frøene er fine og kan lett bli blåst eller vasket bort. Borekaks er mer effektiv og effektiv metode for forplantning.
  • Hvis du ikke har Impatiens for å ta stiklinger, kjøp stiklinger på hagesentrene eller barnehager.
  • Du kan plante flere stiklinger i samme plante potten så lenge de er minst 2 inches fra hverandre.

© 2021 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com