Azalea Planting Soner og Pleie

November 29

Azalea Planting Soner og Pleie


Asalea (Rhododendron spp) er regnet som en quintessential Southern plante. Som medlemmer av slekten Rhododendron i familien Ericaceae, Asalea er innfødt til områder i det sørøstlige USA, nordover til Allegheny-fjellene i Virginia. Evergreen hybrider har opprinnelse i Japan, Kina og Korea, mens løvfellende hybrider har røtter i Øst-Europa og Asia. Kommersielt tilgjengelige planter inkluderer innfødte arter samt hybrid kors.

Anbefalte hardførhet soner

Asalea foretrekker moderate temperaturer for vekst, blomstrende hovedsakelig i US Department of Agriculture plante hardførhet soner 6 til 8. Noen varianter kan overleve i klima så kaldt som USDA sone 4 med ekstra bioklipp i vinter. Som asalea gjøre gode container planter, de kan dyrkes utendørs i kaldere klima, og deretter brakt inne om vinteren. Selv innenfor de foretrukne soner, men noen varianter vil ikke vokse godt på grunn av lokale mikroklima. Sjekk alltid med din lokale universitet forlengelse eller hagesenter for å finne ut hvilke varianter som er aktuelle for ditt område.

Planting, valg

Velg en delvis skyggelagt område høyt på organisk materiale med litt sur jord registrerer en pH på 4,5 til 6,0. Asalea vokse godt nær eik, furu og kristtorn trær. Eksponering av morgensolen og ettermiddag skygge er ideell. Selv om disse plantene som fuktig jord på sine røtter, må planting områder har god drenering som asalea kan bli skadet av fuktighet. Før planting, vanne roten ballen grundig. Grav et plantehull to til tre ganger større enn rotklumpen og bland grundig organisk materiale slik som furubark eller kompost inn i hullet sammen med planten. Fordi asalea er grunne røtter planter, bør hullet bare være så dypt som roten ballen. Fylle med jord og fast pakke området for hånd for å minimere settling.

Vann og Befruktning

Asalea 'grunne røtter krever hyppig vanning. Når jorden er tørr, vann grundig til en dybde på 8 til 10 inches en gang i uken. Bruk et drypp vanning eller en soaker slange som overhead vanning kan fremme sykdom. Sørg for at en 2- til 3-tommers lag av mulch dekker bunnen av anlegget til enhver tid å holde på fuktigheten i jordsmonnet. Sammenlignet med andre busker, asalea har lav ernæringsmessige behov. Organiske endringer innarbeidet i det omkringliggende jord når plantet sammen med organisk mulch, er som regel nok til å dekke ernæringsmessige behov. Ved behov, bruk kontrollert-release, syredannende gjødsel som bomullsfrø måltid eller kommersiell azalea mat tidlig på våren like etter blomstring.

beskjæring

Den beste tiden å beskjære asalea er våren like etter de blomstrer. Unngå beskjæring etter 1. juli når knopper danne for neste sesong. Velg mellom to teknikker: overskrift eller tynning. Overskrift er den ukritiske skjæring iden av grener for å redusere størrelsen, opprette en bestemt form eller fornye grodde planter. Tynning innebærer fullstendig fjerning av greiner tilbake til en annen gren, knopp eller viktigste bagasjerommet. Denne fremgangsmåten er foretrukket fordi den åpner kalesjen ved å eliminere leggy grener, forbedrer luftstrømmen og bidrar til å redusere sykdom.


© 2021 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com