Strålevarme Alternativer

December 17

Strålevarme Alternativer


Hvis du noensinne har vandret på fliser eller tre strålende gulv på en kald vintermorgen vet du hvor fantastisk det føles - ingen kalde føtter. Like viktig er imidlertid følelsen av å ha konstant varme i hele huset og ingen virvlende lufthull i bakgrunnen. I tillegg kan varmestrålesystemer drevet 30 prosent mer effektivt enn tvungen luftoppvarmingssystemer. Ulempene er kostnadene ved installasjon og engasjementet som trengs for å ettermontere en elektrisk eller vannbåren strålevarme system i et eksisterende hjem.

Det grunnleggende

En strålende systemet fungerer ved å kjøre varme under gulvet. Den bruker termisk stråling for å varme opp gulvet og noe annet den berører, inkludert deg, ved å ikke sløse stigende varme som en standard system gjør. Dette er ikke et nytt konsept - de gamle romerne utnyttet strålevarme ved å kjøre kanaler under sine gulv og oppvarming dem med luft drevet av brannene brenner under sine bygninger. Mens dagens systemer kan virke mer komplisert, er ideen den samme - å holde folk konsekvent varm.

Elektriske Radiant Systems

Jo enklere, billigere og minst effektive måte å bringe strålevarme inn i hjemmet ditt er ved å installere elektrisk strålende gulv i badet eller et annet flislagt rom. Dette systemet, som bruker løkker av motstand wire drevet av en 15- til 20-amp krets, vil kreve at du rive opp det eksisterende gulvet, lå elektriske matter, og deretter installere en ny etasje, skriver Tim Snyder i "This Old House" Blad. Det vil også holde føttene varme når du klatre ut av dusjen om morgenen, mens du bruker minimale mengder elektrisitet. En typisk bad store oppussing koster mellom $ 400 og $ 700, fra 2011.

vannbåren installasjon

Vannbårne strålende varmesystemer, som er den desidert mest populære, er vanligvis installert gjennom et hus, eller i det minste på hovednivå. På grunn av sin kompleksitet, bør bare en rørlegger med vannbåren erfaring installere disse systemene.

Vannbårne systemer varme gulvet ved å pumpe vann gjennom plastslanger som vanligvis er oppvarmet av en kjele eller varmtvannsbereder. Slangen kan legges i betong når det er aktuelt, men det er bare vurdert for fliser, vinyl og linoleum gulvbelegg. En vannbårne systemet kan også installeres direkte under undergulvet eller ligger mellom bjelkene, og i så fall et parkettgulv kan legges på toppen av det. Snyder skriver at installasjonen kostnadene er vanligvis $ 6 til $ 12 en firkantet fot, som er to til tre ganger prisen på de fleste varmesystemer. Men du kan redusere oppvarmingskostnadene med ca en tredjedel.

Hva du skal se etter

Enten du kjøper en bolig med en eksisterende vannbåren strålevarme system eller leter etter en rørlegger til å installere en ny en, må du kontrollere at systemet har flere varmesoner med termostater som vil tillate deg å spare penger og holde huset på en optimal temperatur. Et annet positivt trekk ved vannbåren strålevarme system er at den kommer med en utendørs reset kontroll som justerer mengde varmt vann som passerer gjennom røret, basert på utetemperaturen. Til slutt, sørg for at spesialbehandlede polyetylen rør brukes til å bære det varme vannet. Disse rørene ikke korroderer som kobber. De har heller ikke så mange beslag, noe som reduserer sjansen for lekkasjer.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com