Hvordan bygge en PVC Bean Trellis

December 22

Hvordan bygge en PVC Bean Trellis


Bygge en PVC bønne espalier er ikke vanskelig, men krever litt planlegging. De espalier må være stout nok til å støtte plantene og sterk nok til å tåle kraftig vind. Det må også gi nok klatreflate for å få plass til en høy produksjon vintre. Plukke bønner kan være vanskelig med mindre espalier er designet med nok plass til å gå inn og manøvrere når bønnene er modne. Rask og enkel installasjon i starten av vekstsesongen og lett rive ned og lagring med minimum plassbehov i løpet av sesongen er primære hensyn.

Bruksanvisning

1 Kjør et metall stav eller tre-fots lengde på re-bar minst en fot i bakken og i en 45-graders vinkel hvert femte fot for lengden på bønne rad. Drive metall staver i bakken på samme måte rett overfor de første innsatsen på den andre siden av bønne rad. Innsatsen bør strekke seg fra bakken minst to føtter.

2 Bruk en baufil å score rundt 1 1/2-tommers, åtte fot lange lengder av PVC-rør, ca 1/8-tommers dyp, hver 12 inches.

3 Skyv en åtte fot-lengde av et innlegg PVC-rør i løpet av hver av de metalliske innsatser til å fungere som ben for espalier.

4 Tie hver av leddene der de to PVC-rør krysser med en plast zip-tie.

5 Legg en lengde på en 1/2-inch PVC-rør i V, hvor de to PVC-rør krysser på hver rad. Sikkert koble lengden av horisontale PVC-rør med to krysset PVC-rør på hver rad med plast zip-bånd. Lengden av horisontale PVC-rør bør strekke seg en fot utenfor hver ende av de kryssede rørene.

6. Hammer et metall innsats vertikalt, i det minste en fot ned i bakken og som strekker seg to fot over bakken, ved hver ende av de kryssede rørene. Skyv en lengde på PVC-rør over hver av de to staver.

7 Koble det vertikale rør ved hver ende av raden, og det horisontale rør som legger på tvers av V fra hver av de kryssende rør med en 1/2-inch PVC albueleddet.

Hint

  • Stout værbestandig ledningen kan være spent fra pol til pol for å gi mer plass til bønner å klatre; Men dette kan gjøre plukke vanskeligere.
  • Kjør metall stakes minst en fot i bakken for et solid fotfeste og to føtter for svært bløt jord.

© 2021 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com