Hvordan ta vare på Lobelia blomster

September 11

Hvordan ta vare på Lobelia blomster


Lobelia planter gir farge til hagen, enten du plante en mounding eller etterfølgende variasjon. De fleste årlige lobelias er korte planter med små blå blomster, noe som gjør dem egnet for hengende kurver, grenser og masse seng planting. Det er også rosa, hvitt og lilla lobelias, som gir deg et utvalg av farger for å utfylle de andre hageplanter. Lobelia er ganske lite vedlikehold, krever lik behandling som andre blomstrende stauder i hagen.

Bruksanvisning

1 Plant lobelia i en seng som mottar minst seks timer med sollys om dagen. Hang kurver og sett potter i sør- eller østvendte områder slik at lobelia mottar den nødvendige mengden lys. Velg områder med ettermiddag skygge for å beskytte plantene fra sommervarmen.

2 Vann lobelia når toppen en tomme av jorda begynner å føles tørr i sengen eller potten. Fukt senger til en 6-tommers dybde én til to ganger i uken. Vann puttet lobelia inntil fuktighet renner ut de nederste dreneringshull. Potte lobelia kan kreve daglig vanning i varmt vær.

3 Spread en 2-tommers lag av treflis eller annet organisk mulch over jord og rundt plantene i hagen senger. Mulch hindrer ugress vekst samtidig bevare fuktighet mellom hver vanning.

4 Gjødsle potte lobelia hver sjette uke med en generell, løselig gjødsel. Gjødsle utplantingsplanter med en 10-10-10 analyse gjødsel om våren og igjen på midtsommer på frekvensen anbefalt på etiketten.

5 Fjern de brukte blomster fra lobelias å oppmuntre til videre blomstring og for å holde plantene ryddig og attraktivt. Knip av brukte blomstrer under blomst hoder og kast dem. Klem tilbake grodde greiner til ønsket høyde for å opprettholde selv hauger av blader og blomster.

Hint

  • Lobelia ikke krever vanning hvis det er mer enn en tomme av nedbør i løpet av uken.

© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com