Nord-Florida Landskap Planter

June 1

Nord-Florida Landskap Planter


Nord-Florida hagearbeid skiller seg fra andre deler av staten. Den tempererte området lider ofte frost og fryser i løpet av høsten, vinteren og våren, men har svært varme somre. En overgangssone mellom tropiske og tempererte betyr gartneren må velge plantesorter som tåler en plutselig, uventet fryse uten å dø, men også trives i fuktige sommeren.

Oleander

Oleander (Nerium oleander) vokser til en høyde på 20 fot med en bredde på 10 fot. Planten kan beskjæres for å opprettholde sin generelle form og størrelse slik at det ikke blir leggy. Blomster er enten rød, gul, rosa, hvit og laks. Bladverket vises lanse ut og ofte måler 10 inches i lengde.

Anlegget tåler fuktige, varme somre og tåler frost. Det vil tolerere en temperatur dip til 15 til 20 grader Fahrenheit, men kan lide skade på trær, ifølge Floridata. Det rømmer ofte dyrking og vokser vilt langs Florida veier. Anlegget vokser best i US Department of Agriculture soner 8 til 10.

Oleander tåler delvis skygge, men trives best i full sol. Den vokser i et bredt spekter av grunnforholdene og kan tåle tørke gang etablert. Forsiktighet bør utvises i å velge en plante sted vekk fra husdyr, kjæledyr og barn, fordi alle deler av oleander er giftige.

Carolina Cherry Laurel

Den eviggrønne Carolina kirsebær laurbær (Prunus caroliniana) vokser til en høyde på 40 fot. Den blanke, mørkegrønne eller gulaktige blader måle 4 inches lang og en tomme i bredde. Duftende 3-tommers lang blomst klaser vinteren og våren i nord Florida. Etter blomstring, mørk blå-svart frukt vises. Fugler elsker bær og samles rundt busken. Fuglene spre Carolina kirsebær laurbær frø når de eliminere så store kolonier av busk form i naturen fra Texas til Florida, ifølge Floridata.

Anlegget kan opprettholdes som et lite tre eller busk med regelmessig beskjæring. Det kan også være trimmet for å danne en hekk eller Topiary. Den vokser best i full sol, men vil tolerere delvis skygge. Når etablert det er tørke tolerant. Plant bort fra husdyr fordi bladene er giftig hvis konsumert.

teppe Bugleweed

Den lave voksende eviggrønn teppe bugleweed (Ajuga reptans) sprer seg raskt gjennom underjordiske utløpere. Blomster vises i nyanser av rosa, hvit eller lavendel, avhengig av sorten. Bladverket er enten grønn, bronse, spraglete, lilla eller rødbrun.

Den bunndekkende vokser raskt og vil kreve dele hver to eller tre år for å holde anlegget fra å bli overfylt. I fuktigheten i nord Florida er den utsatt for soppinfeksjoner hvis ikke delt. Den vokser best i delvis skygge eller full sol. I varmen av nord Florida vurdere å plante teppet bugleweed i delvis skygge for å hindre at plantens blader fra brenning.

Holde jorda rundt bugleweed fuktig for best vekst. Det betyr ikke tåler tørke godt. Finn anlegget i et område med tilstrekkelig ventilasjon for å redusere sjansen for sopp, ifølge Floridata. Bugleweed vokser best i US Department of Agriculture hardførhet soner 4 til 9.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com