Hva er årsaken til svarte flekker på Mandariner?

May 21

Hva er årsaken til svarte flekker på Mandariner?


Mandariner er sitrusfrukter dyrkes både i kommersielle innstillinger og i hjemmet hager. Mens mandariner er relativt hardfør, de er utsatt for soppsykdommer som kan forårsake svarte flekker vises på overflaten av frukt samt bladene. Sotet mugg og fettete flekk er to vanlige problemer i hjemmelaget mandariner.

typer

Mandariner med angrep av honningdugg-produserende insekter kan utvikle sotet mold. Først og fremst en kosmetisk tilstand, er sotet mugg forårsaket av sopp som holder seg til Honeydew på mandariner og forårsake svart eller mørk grå sopp å vokse på mandariner og blader. Greasy spot er en soppsykdom som rammer mange sitrusfrukter, inkludert sitroner, mandariner og tangelos. Soppen forårsaker fettete sted går trær gjennom stomata på bladene og til slutt sprer seg til frukt. Greasy sted sopp er mest aktive når temperaturene varierer fra 77 til 86 grader grader Fahrenheit. Vann og høy luftfuktighet er også nødvendig for denne soppen til å være aktiv.

effekter

Mandariner med sotete muggsopp har sopp sprutet over overflaten av frukt og blader. Denne sopp kan være uklar, sprø eller fløyelsaktig, og er svart eller veldig mørk koksgrå i fargen. Ifølge University of Florida, er sotet mold en overfladisk soppvekst, men det kan føre til redusert kraft og off-farge mandariner i trær når kning av sopp er tunge nok til å blokkere sollys. Greasy spot er preget av svart lesjoner på bladene og frukt av mandariner. Infiserte bladene kan bli spraglete og lys gul i fargen, og svart, fettete lesjoner dannes av bladoverflater. Disse fettete lesjoner vises også på mandariner og er oppvokst og svart. Greasy sted kan vises i november, men noen trær viser ikke symptomer før senere i vinter.

kulturell kontroll

Redusere og kontrollere sotet mugg i mandariner krever kontroll av Honeydew produserende insekter. Whiteflies, mealybugs, vekter og bladlus er den vanligste årsaken til Honeydew produksjon og sotet mold. Når sotet formen er til stede, det vil si som regel et stort antall insekter er også til stede. Sprøyting din mandarin treet med harde vannstråler kan bidra til å redusere antall insekter fôring på treet. Konsentrer deg om undersiden av bladene hvor disse insektene mate for de beste resultatene. Greasy sted er best kontrolleres med soppdreper programmer.

kjemisk kontroll

Honeydew-produserende insekter på mandarintrær kan kontrolleres ved å påføre såpeløsninger eller hagebruks oljer. Disse produktene er tilgjengelig hos din lokale hagesenteret og jobbe med kontakt for å drepe insekter, redusere Honeydew produksjon og kontroll av sotet mold. Såpe løsninger og oljeprodukter kan forårsake skade på sensitive trær, så teste disse produktene på et lite område av mandarin treet før du bruker dem til hele treet. Hvis treet viser ingen tegn til skade etter syv dager, er det trygt å gjelde for hele treet. Hagebruk oljer vil løsne sotet mugg sopp, noe som gjør det lettere å vaske fra treet. Greasy spot er vanligvis behandles med anvendelser av jordolje eller soppmidler. Men disse behandlingene er kostbare og er ikke anbefalt for hjem gartnere med mindre sykdommen er alvorlig eller utbredt.


© 2021 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com