Hvorfor heter det Sugar Maple?

April 13

Hvorfor heter det Sugar Maple?


Sukker lønn har mange forskjellige navn, hver gjenspeiler den høye verdien av dette treet. Sugar lønn saft består av 2-6 prosent sukker, og kan kokes for å lage deilig lønnesirup. Sevjen fra andre varianter av lønn trær kan brukes til å lage sirup, men, tro mot sitt navn, har sukkerlønn SAP mest sukker. Tømrere kaller treet hardt lønn, og bruke den til å lage møbler. Denne verdifulle og allsidige treet er også kjent under sitt slekten navn acer saccharum. Saccharum er det latinske ordet som betyr sukker.

Historie

Gamle romerne brukte lønnetre å lage håndtak for sine spyd; det latinske ordet "acer" i slekten navnet betyr "skarp", som i spyd. Indianere har gjort god bruk av den søte saft ved å produsere en sirup de kalte "bark sukker", som ble lagret i bark bokser. Indianere lært mange tidlige kolonistene hvordan å høste saft for sirup. I Canada er Maple Leaf nasjonalt symbol, som viser viktigheten av dette treet i hele kanadisk historie.

Sevje

Sukker Maples lagre stivelse i spesialiserte celler som kalles ray celler. Gjennom de kalde vintermånedene, forblir stivelse lagret. Når treets omliggende temperaturer nå rundt 40 grader Fahrenheit, enzymer begynne arbeidet med å endre stivelse til sukker. Sukkeret samles i treets sevje, som begynner å flyte når temperaturen stiger vil press for å bygge inne i treet. Når sevjen begynner å strømme, bore et hull i treet åpner for innsamling av SAP for lønn sukkerproduksjon.

Størrelse

Sukker Maples kan nå 300 til 400 år i år og opp til 90 til 120 fot i høyde, vanligvis rundt 140 år. Størrelsen på treet bestemmer hvor mange kraner eller saft samling hull, kan den vedlikeholde. Treet må være minst 10 fot i diameter for å ha ett trykk. På 20 inches i diameter, kan et tre håndtere to kraner. Et tre over 25 inches i diameter kan ha tre kraner.

Utseende

Sukker Maples har grov grå bark og grønne fem-flikete blader som vokser til rundt 5 til 6 inches lang og bred. I høst, bladene forvandle seg til en slående hav av gult, oransje og rødt. Kronen av blader vises avrundet; de fleste sukker Maples har en symmetrisk utseende. I høst, faller treet frukt som ser ut som små grønne doble erter, hver utstyrt med en vinge. Som de fleste skolebarn vet, hvis du slipper en fra en høyde, vil det spinne som et helikopter på vei ned.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com