Tips for Hage Blomster

May 31

Tips for Hage Blomster


Økende en hage full av fargerike blomster og frodig vegetasjon krever regelmessig vedlikehold etter planting. Årlige blomster, som overlever etter en sesong, må byttes årlig. Stauder lever i hagen i mange år, så lenge de blir tatt vare på. Kombinere både ettårige og stauder og følgende generelle retningslinjer vesenet gjør hagen din en attraktiv oase for avslapning og lek.

planting Tid

Planting tid avhenger av type av blomsten og dens spesifikke næringsbehov. De fleste stauder og noen ettårige kan ikke bli plantet i hagen til hele våren frost fare passerer. Cool-sesongen ettårige, som stemorsblomster, må plantes i høst eller tidlig på våren, slik at de kan blomstre før været blir varmt. Vårløker faktisk plantet i høst, men sommer pærer kan ikke være plantet før sent på våren. Frø og planteetiketter gi informasjon om den optimale utendørs planting tid.

nettstedet valg

Behovene til blomstene diktere hagen området må. De fleste blomster vokser best i godt drenert, men rik jord. Endring av en utilstrekkelig jord seng med kompost hjelpemidler drenering og legger til organisk materiale, noe som bidrar til å gjøre området egnet for planting. Sollys og vind bekymringer må også vurderes. Blomster som trenger fullt sollys vil ikke blomstre i en skyggefull seng og skygge-elskende planter Wilt og dør når det følger med for mye sol.

Planlegging av hagen

Planter med liknende vann, sol og gjødselbehov vokser godt sammen i samme seng. Plante en kombinasjon av planter, som kombinerer de med korte blomstrende perioder med de som blomstrer i en lengre periode. For eksempel påskeliljer bare blomst for en kort tid i tidlig på våren. Planting sommer lange blomstrende stauder, for eksempel ringblomster eller petunia, mellom påskelilje planter holder sengen i fulle farger fra tidlig vår til høst frost. Høyere planter vokser best på baksiden av sengen slik at de ikke skygge ut lavere voksende blomster i front. Bladverket av de høye planter gjør også et attraktivt bakteppe for de mindre blomster.

Irrigasjon

De fleste blomstene trenger omtrent en tomme av vann en uke. Vanning dypt en gang eller to ganger i uken oppfordrer planter å sette ned et sterkt rotsystem som gjør plantene mer tolerant av stress. Våt løvverk kan føre til mugg problemer, så det er best å vanne tidlig på dagen slik at fuktigheten raskt fordamper fra bladverket. En mulch lagt over jorda mellom plantene bidrar til å bevare fuktighet i jordsmonnet og forbedrer utseendet av sengen.

Deadheading

De fleste blomstrende planter nytte av regelmessig deadheading, som fjerner de visnede blomster før de kaste bort energi på å danne frø. Planter som opplever hyppige deadheading tendens til å produsere mer blomster og vokse fyldigere enn de som ikke gjør det. De fleste urteaktige ettårige og noen stauder også ha nytte av å kutte tilbake eller klemming. Når plantene begynner blomstring mindre og vises grodd i midtsommer, kutte ned til en tredjedel av plantens høyde oppfordrer til en flush av ny, fyldigere vekst og blomster.


© 2021 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com