Hvordan du driver et kull ovn

March 7

Kull ovner gir en utmerket og pålitelig varmekilde i mange hjem. Noen mennesker, men viker unna kull fordi de tror det er for skittent eller at driften av ovnen selv krever for mye arbeid eller oppmerksomhet. Dette er rett og slett ikke sant. I virkeligheten, kull branner krever mindre innsats for å vedlikeholde enn tre branner. Den eneste utfordrende aspekt ved drift av en ovn kull begynner den opprinnelige brann. Når det brenner og riktig tendens, vil den fortsette å brenne gjennom vintermånedene.

Bruksanvisning

Starte en brann i et kull ovn

1 Kontroller forbrenningskammeret i kull ovnen, så vel som i askeskuffen eller aske grop område. Hvis det er noen aske, klinker eller annet rusk i ovnen, rense den ut. Den kull ovn vil ha et håndtak som lar deg riste manuelt asken gjennom ristene på bunnen av brennkammeret, noe asken faller ned i pannen eller pit nedenfor.

2 åpne luftreguleringen, også kjent som utkast, på ovnen. Luftkontroll er en liten ventil eller luke som kan åpnes eller lukkes for å kontrollere mengden av luftstrømmen gjennom ovnen. En åpen luft kontroll vil tillate mer luft, oppmuntre brannen å brenne varmere og raskere. Dersom luftreguleringen er lukket, blir luftstrømmen er begrenset, slik at brannen for å ulme ved en lavere temperatur. Hvis det er en manuelt operert demper på Stovepipe, åpner det også.

3 Crinkle opp noen avis og kaste den inn i forbrenningskammeret i kull ovn. Plasser tynt split opptenningsved oppå avisen. Ordne den kindling i et krysser mønster for å tillate mer luft å strømme gjennom.

4 Lys papir og opptenningsved i brann. Legg opptenningsved og større vedkubber som ilden blir større og varmere. Fortsett til du har en knitrende peis med bare brensel.

5 Legg kull til toppen av brennende tre. Et tynt lag av kull er alt du trenger først. Når det tynne laget begynner å brenne med blå flammer, legge til et fint lag. Når det laget tenner, legge til et annet lag. Fortsette inntil forbrenningskammeret er fullstendig. Du bør ha et tykt lag med glødende kull i ovnen.

Tending et kull ovn

6 Juster ovnen luftkontrollen til det nivået du ønsker. Igjen, jo lenger åpne luftkontroll, varmere brannen. Generelt bør luftkontroll være på en lav til middels innstilling for å opprettholde et sunt kull brann.

7 Kontroller kull brann omtrent to ganger om dagen. Før du åpner døren til forbrenningskammeret, åpner luftkontroll og demper for å redusere mengden av røyk eller gass.

8. Rist asken ut av forbrenningskammeret. Rist ristene sakte og forsiktig. Se askeskuffen eller pit og stoppe risting så snart du begynner å se glør som faller gjennom ristene. Fjern asken regelmessig. Ikke tillate dem å samle seg, ettersom de vil begrense mengden av luft nå frem til brannen og muligens skade på ovnen er ristene.

9. Legg kull etter behov. Forbrenningskammeret bør være fullstendig til alle tider. Hvis brannen har brent ned for lav, vil det være vanskelig å bygge den opp igjen.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com