Ulike måter å plante poteter

February 11

Ulike måter å plante poteter


Poteter er en lett-å-vokse kjølig vær avling. Kjøp settepoteter på et hagesenter på senvinteren. De bør plantes så tidlig på våren som mulig, men hvis toppene fryse plantene vil dø, så det er viktig å vente til faren for frost er over. For de som ønsker å vokse dette interessant og nyttig avling, det er forskjellige måter å plante poteter, som alle vil gi gode resultater.

Søppelbøtte

Planting i en container er en god måte å dyrke poteter hvis du har begrenset hage plass eller problemer med skadedyr eller dårlig jord. For denne metoden, kan du bruke enten en plast eller galvanisert søppel kan minst 1 1/2 fot dyp. Tillat for drenering ved poking hull i bunnen av boksen, og deretter sette ca 6 inches av jord i den. Plasser flere settepoteter på jorda. Dekke dem med jord. Som potetene vokser, gjør åsene i jord halvveis opp på stilker. Gjenta denne prosessen til bladene nå toppen av boksen. Når toppen er døde, høste poteter ved å dumpe ut boksen.

Bag

En rask og enkel måte å plante poteter er å bruke en pose med plantejord kjøpes på barnehage eller hage forsyning butikken. Bruk en stor bag - flere kubikkfot minst - som kan stå på høykant for å gi tilstrekkelig dybde for potet planter til å vokse. Stikke hull i den ene enden av posen, står det på den enden, og åpne den øverste enden helt. Plant en eller to settepoteter noen inches under overflaten. Potetene vil vokse inne i posen. Når det er tid for innhøsting, samle potetene ved slissing sidene av posen åpen og la jorda falle ut. Hvis dette gjøres i et område med dårlig jord, vil jord fra posen bidra til å berike den.

Hage

Poteter trenger mye næring for å vokse og gjøre best hvis plantet i jord som har blitt beriket med gjødsel eller kompost. Plant settepoteter i grøfter ca 1 til 2 inches dyp. Dekke dem med en 3- eller 4-tommers lag av rik organisk mulch. Hvis mulch er for tykk eller sammenfiltret, kan potetene ikke være i stand til å bryte gjennom, sørge for at mulch er løs nok til å tillate god vekst. Mulch kan være gammel halm av blader, og har den ekstra fordelen av berikende jorda som det bryter ned. Harvests poteter ved å grave rundt hver plante og trekke knollene ut av bakken.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com