Giant Spider Planter

September 6

Giant Spider Planter


Den gigantisk edderkopp anlegg (Cleome hassleriana eller Cleome spinosa) er en tropisk årlig plante som blomster fra sommer til den første frosten. Den kan brukes i grenser, i store beholdere og plante senger som en bakgrunn plante eller blandet med små busker. Du kan forme edderkoppen anlegget for å passe hagen dine behov. For høye, slanke planter, fjerne sidegrener; for kortere, fyldigere planter, fjerne den sentrale bud for å oppmuntre side forgrening.

Distribusjon og Habitat

Giant spider planter stammer fra Sør-Amerika. Du finner dem fra det sørlige Brasil, gjennom Paraguay og Uruguay, og inn i Argentina. De har blitt naturalisert i det sørøstlige USA og enkelte deler av Midtvesten, slik som Illinois. For re-seeding formål, de vokser best i USDA Plant hardførhet soner 8-11, men også kan dyrkes som en sart plante i sone 4 til 7. De spire opp i forstyrrede områder, som veikanter og bredden av innsjøer og elver.

Kjennetegn

Giant edderkopp plantene kan vokse opp til 6 fot høy. De har lys grønn, stive stilker dekket av små hår som støtter grønne blader og en klynge av duftende hvite, rosa eller lavendel blomster på toppen. Hvert blad har også korte hår på begge sider, noe som gir løvverk en offensiv duft. Bladene inneholder også fem blade brosjyrer 5 til 6 inches lang og er en medium til mørk grønn farge topside. Hver blomst inneholder fire kronblader som måler 1 til 2 inches bredt og er festet til 2- til 3-tommers-lange pollenbærere. Noen varianter visne, noen ganger til hvit, innen en dag etter blomstringen. Seedpods surround blomstene og blir brune før splitting åpen for å slippe frøene innenfor.

Lys, Soil & Water

Dette anlegget foretrekker full sol eksponering, men vil tolerere lys skygge, spesielt i varmt klima. Det gjør godt i de fleste jordtyper, med unntak av konstant fuktig jord, men trives i fruktbart og godt drenert jord. Bare moderat, konsekvent vanning er nødvendig i vekstsesongen og når edderkoppen blomsten er tørr. Eldre gigantisk edderkopp plantene tåler litt tørke.

Interessante fakta

Den gigantiske edderkoppen anlegget kan forveksles med en marihuana plante (Cannabis spp.), Som det gjør ligne det før blomstene utvikle. Spider blomster tiltrekker sommerfugler. Fugler liker også å spise frøene og kolibrier elsker nektar. Disse blomstene er ikke plaget av mange skadedyr eller sykdom, men gartnere bør være på utkikk etter whiteflies, bladlus, edderkopp midd og noen tegn til mugg eller rust.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com