Botemidler for Bolting Broccoli

December 17

Botemidler for Bolting Broccoli


"Bolting" er når brokkoli sender opp i stokk. Prosessen er også kjent som blomstring, som i "brokkoli har gått til blomst" eller "gått i frø." Når brokkoli boltene blir bitter og uspiselige, så det er gode grunner til å gjøre det du kan for å hindre det.

Kaldt vær Grønnsaker

Brokkoli er et kaldt vær vegetabilsk, noe som betyr at det er plantet to til tre uker før den siste forutsagte frost dato for området. Kaldt vær vekster som brokkoli må Eldre mens været er fortsatt kult; varmt vær og varm jord ikke favoriserer brokkoli utvikling og vil raskt føre til at anlegget til bolt.

Temperatur og bolting

Ifølge Chris Smith av "Seattle Post-Intelligencer," svingende kjølige og varme temperaturer er en av de vanligste årsakene til brokkoli bolting. Denne typen vær mønster triks unge begynner til å tro at de har gått gjennom vinteren og ankomst av varme været får dem til å sende opp sine stokk for tidlig. Flytende rad dekker, som brukes til å forebygge larve infeksjoner og for å varme opp jorda, kan også føre til bolting når de blir stående på bakken for lenge slik at jorda blir for varmt. Smith anbefaler å fjerne flytende rad dekker når brokkoli stilkene er 1 1/2 inches i diameter og plantene selv er i ferd med kne-high.

transplantasjoner

I sin iver for en frodig hage og frisk, hage med lokale råvarer etter en lang vinter med supermarked fare, kan noen gartnere kjøpe større transplantasjoner i håp om at dette vil resultere i mer brokkoli i et raskere tempo, men dette er ikke tilfelle. De større transplantasjoner er mer sannsynlig å bolte enn transplantasjoner som er omtrent 7 til 8 uker gamle, i henhold til Smith. Hvordan kan du vite alderen på transplantasjoner? Kjøpe dem fra personen eller barnehage som vokste dem eller dyrke din egen.

Forhindre bolting

Mulch er en av de beste måtene å forebygge brokkoli fra bolting, fordi det holder jorda kjølig temperatur selv når lufttemperaturen er varm. Det finnes flere forskjellige typer mulch, men halm, bark mulch og blad mulch er noen av de beste. En balle av halm er billig og går langt i hagen. Sett ned 2 til 3 inches av mulch å holde jorda fuktig og kjølig for lengre perioder av gangen. Også, kan du vurdere å kjøpe bolt-resistente varianter av brokkoli hvis temperaturen der du bor er virkelig uforutsigbar.


© 2021 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com