Typer blomster Alfabetisk

July 21

Typer blomster Alfabetisk


Blomster kommer i en rekke forskjellige typer. For vitenskapelige formål, er blomster gruppert etter spesifikke genetiske egenskaper som de har til felles. Genera av blomster fokusere på sine vekstmønstre, blomstrende egenskaper, kronblad og andre faktorer. Denne klassifiseringen hjelper gartnere og forskere finne ut hvilke planter kan dyrkes sammen compatibly. Videre divisjon innenfor en slekt oppstår når blomstene er delt i henhold til art.

Aster

Asters vise seg å være en verdifull slekt av blomster for gartnere som liker litt farge i hagene sine i løpet av høsten. Hage asters tilhører slekten Aster, som kommer fra det greske ordet for "stjerne". Aster slekten er inneholder 250 arter av blomster. Disse inkluderer Zinnias, krysantemum og marigolds. Hage asters ofte har stjerneformede sammensatte blomster. Asters trenger litt skygge for å blomstre godt. De har en tendens til å motstå insektplager, men kan oppleve aster wilt eller mugg vekst.

Gardenia

Gardenias tilby svært duftende blomster i en rekke arter. Den gardenia Slekten har mer enn 200 arter. Dyrket på eviggrønne busker, gardenias trenger fuktig, godt drenert sur jord og enten full sol eller delvis skygge for optimal vekst. Gardenia blomstrende planter har liten luftmotstand og frosttoleranse, men ikke mye toleranse for salt jord. Insekter utgjøre et problem for Gardenias, som de er utsatt til hage skadedyr som bladlus, sommerfugllarver og whiteflies. I tillegg kan sykdommer som pulveraktig mugg og knopp dråpe hemme blomst vekst.

Rose

Roses rangerer blant noen av de mest populære hageblomster. Slekten rosa omfatter ca 150 arter av blomster. Roses har vært dyrket i tusenvis av år; ifølge University of Illinois Extension. Kinesere sannsynlig begynte å dyrke roser ca 5000 år siden. Roser kommer i en rekke ulike typer innen slekten. Disse typene inkluderer gamle europeiske hageroser, hardfør gjentar blomstringen gamle roser og moderne roser eller busk roser; de typing er basert på hvor lang tid det har vært dyrket, og karakteristikker slik som bladet formasjonen. Noen fellestrekk blant de rosearter inkluderer blir det meste sykdom-resistente og svært hardfør. En av de mer kjente rosetyper er hybrid tea rose, en type moderne rose vanligvis brukes i buketter og som single-steg gaver til spesielle anledninger.

Tulipan

Slekten Tulipa, et navn som kommer fra det arabiske ordet for "turban", omfatter mer enn 150 arter av flerårige blomster. Tulipaner tendens til å bli brukt som grense og utplantingsplanter. De oppblomstringer av tulipaner er prangende og kommer i et bredt spekter av nyanser. Blomstene har en bjelle eller skål form med tykke blader og høye stilker. Noen tulipan blomster vokser opp til 30 inches høy. Tulipaner foretrekker godt drenert loamy jord og full Søn Mens insekter ikke kan være et problem for tulipaner, hjort finne dem appetittvekkende. I tillegg kan tulipaner være utsatt for en sykdom som er kjent som tulipan brann og botrytis blight.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com