Hva tresorter brukes til å lage papir?

August 10

Hva tresorter brukes til å lage papir?


Papir er laget av en rekke treslag, inkludert hardwood trær som bjørk eller eik, og bartre trær, som furu og gran. Tettheten av treets tre bestemmer styrken og strukturen til papiret. Mye av det papir som produseres i dag er laget med en blanding av løvtre og bartre fibre, såvel som resirkulerte materialer eller hampfibre.

bjørk

Bjørk er hard, løvtrær. Ulike arter, for eksempel hvit bjørk (Betula pubescens) er høstet for papir. Birch tremasse består av korte fibre som brukes for jevn skrivepapir. Bjørk er moderat størrelse og vokser hovedsakelig i tempererte klima. Historisk ble papery barken på bjørketrær brukes som papir. I dag er Russland en av de viktigste bjerke høsting land.

Eik

Oaks er en annen hardwood tre som brukes i papirproduksjon. Massene av flere arter, inkludert hvit eik (Quercus alba), er brukt i papir å gjøre. Som bjørk, har eik masse kortere fibre nyttige for å lage tynne masse papir. Papir fremstilt av korte fibre trevirke er mykere og mer delikat enn papir fremstilt av langfibret trevirke. Vev-baserte papir har vanligvis en stor andel av korte trefibre. Saktevoksende eiketrær høstes når de er minst 20 år gammel eller så gammel som 80.

Furu

Pine er en barskog bartre tre hvis massen har lange fibre som er nødvendige for sterke, holdbare papiret. Dette papiret er grovere enn det laget av korte fiber tre. Papir produkter som inneholder en stor mengde lange fibre inkluderer sponplater og andre emballasjematerialer. Western hvit furu (Pinus monti) er en art som brukes for papir. Furutrær vokser raskere enn eik; noen varianter er høstet inn så tidlig som syv år.

Spruce

Gran er et annet løvtre tre brukt for sine lange fibre. Gran vokser i nordlige tempererte områder og er nål-produserende, bartrær som kan vokse så høyt som 200 fot. For papirproduksjon, noen grantrær kutte så unge som fem år gammel. Norge gran (Picea abies) er en vanlig høstes arter.


© 2021 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com