Residential flatt tak Techniques

December 30

Residential flatt tak Techniques


Flate tak er et slående design element, og de kan legge estetisk appell til et moderne hjem design. Dessverre kan de også innføre en rekke strukturelle og vedlikeholds hodepine for hus som bor under dem. Men gjør de riktige valgene når du utformer et flatt tak kan minimere disse hodepine i fremtiden.

Framing

Den grunnleggende utformingen av et flatt tak i et bindingsverkshus bygningen er svært enkel. Horisontale taksperrer hviler på toppen av den øverste plate av veggen nedenfor, danner begge takbjelker av det indre rom og overflaten av det flate taket. Noen ganger taket er vedlagt en brystning mur rundt omkretsen; Disse vegger gir beskyttelse mot vind, vann og brannskader, og de kan inngå i utformingen av estetiske grunner også. Selv om en brystning vegg visuelt ser ut til å være en forlengelse av ytterveggen over nivået av taket, er en brystning vanligvis en kort vegg som rammer hviler på takbjelkene. Andre flate tak har takskjegg at hang ytterveggene. I dette tilfelle taksperrene danner takskjegget på sidene av bygningen vinkelrett på sperrene, og kortere utkikk sperrene, som er festet vinkelrett på en hoved rafter, danner takskjegget på de andre sidene.

taktekking

Fordi vann ikke renner av flate tak like lett som den gjør fra hellende tak, vanntett taktekking på er særlig viktig på flate tak. Overlapphelvetesild er vanligvis ikke et alternativ på flate tak. Taktekking materialer av lignende konstruksjon som asfalt helvetesild er et kostnadseffektivt alternativ, og gummi eller polyvinylklorid eller PVC, tak membraner er også et alternativ. Takene kan også være bygget opp med lag av filt, tjære, asfalt, glassfiber eller bitumen toppet med et lag av grus. Metall taktekking materialer er lettere i vekt enn bebygde tak og grønne tak dekket med levende plantemateriale er en innovativ løsning.

Ventilasjon

Skrå tak med et loft plass under dem gi rom for et ventilasjonssystem som oppmuntrer gunstig luftstrømmen, men fordi flate tak ikke har et loft plass under dem, er skikkelig ventilasjon en utfordring. En løsning er å tilveiebringe et luftrom over taksperrene og under den ytre taktro hvorigjennom luft kan strømme fra åpninger ved takkanten eller bjelkelaget gjennom ventilene på den utvendige overflaten av taket. Denne plassen kan være skapt av innramming en grunne loft plass over sperrene eller ved å feste to-by-4 trelast over toppene av sperrene; taktro er vedlagt denne tømmer, noe som skaper et lite luftrom mellom sperrene og bekledningen.

Isolasjon

En av de største utfordringene i flatt tak isolasjon hindrer fuktighet fra det indre rom fra å migrere til taket og taket materialer. Fordi det er lite eller ingen loft plass til å isolere varme, fuktige inneluften fra kaldere ytre luft, er mer sannsynlig å skje i et flatt tak enn i en skrå tak kondens. En løsning er å installere en dampsperre mellom taket materiale og sperrene for å holde fuktighet fra å komme inn takkonstruksjonen nedenfra.


© 2021 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com