Hvor i verden er Peat Moss funnet?

December 20

Hvor i verden er Peat Moss funnet?


Døde eller råtnende organiske materialer, såsom stengler og blader, produserer det organiske materiale kjent som torv. Torv utvikler seg i vannmettet jord der temperaturer og lavt oksygennivå tillate langsom nedbryting. Gartnere og bønder verds torv som jordforbedringsmiddel.

Geografi

Ifølge International Peat Society, er 90 prosent av verdens torvmyrer som ligger i den nordlige halvkule, med de resterende torvmyrer ligger i subtropiske og tropiske skoger. Ifølge en artikkel publisert av US Geological Survey, verdens ledende torvprodusenter i 2000 var Finland, Irland, Tyskland, Hviterussland, Russland og Canada. Irland er blant de land som er avhengige av torv som en energikilde.

Betydning

Myrer utgjør en tredjedel av verdens våtmarker og inneholder 30 prosent av alt karbon som finnes i bakken. De gir vann og energi for befolkningsgrupper og tjene som leveområder for ulike plante- og dyrearter.

betraktninger

Storskala drenering av landbruks- og skogbruksnæringen forstyrrer vannforsyning, eliminerer fauna, og øker karbonutslipp. I 2005 Samordningsutvalget for global handling på Peatlands anbefales politiske tiltak for restaurering av myrer.


© 2021 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com