Vining Vinca Formering

May 11

Vining Vinca Formering


Vining Vinca er også kjent som periwinkle. De mørkegrønne ovale blader er strødd med lyse blå blomster tidlig på våren. Som blomstene visne, fungerer tett vekst som bunndekke for problemområder hvor erosjon er et problem. Periwinkle vokser i US Department of Agriculture hardførhet Zone 4 gjennom Zone 9.

lagdeling

Forplante Vining Vinca gjennom lagdeling som helst i løpet av vekstsesongen. Til lag i Vinca, velg en vinranke nær den opprinnelige roten ballen, og litt sår på undersiden av vintreet i en del ca 2 inches lang. Pin de sårede delen av vintreet under jorda linjen omtrent en tomme dyp. Bruk en liten del av ledningen for å holde vintreet på plass under jordoverflaten. Når de sårede delen danner et sunt rotsystem, kutt vintreet fra morplanten. La det nye anlegget til å vokse i en uke før transplantere det til et permanent sted i hagen.

borekaks

Root stammen borekaks tatt fra Vinca ved hjelp av en rooting hormon. Gjør borekaks 6 til 8 inches lang. Fjerne bladene fra bunnen av vinca-borekaks, men tillate noen av de øverste bladene til å forbli. Man må bruke en steril plantemedium, for eksempel en blanding av grov sand og perlitt, til roten borekaks. Dypp endene av borekaks inn i heie hormon, belegget i det minste to av de nedre bladnodene. Hold deg borekaks i det voksende medium og dekk dem med plast. Sett beholderen i indirekte sollys og holde det litt fuktig inntil borekaks roten.

root Division

Vinca forplantes gjennom root divisjon når anlegget bryter dvalen. Bare grave opp en del av vintreet og skille roten ballen. Med Vinca, kan du finne noen av de vinstokker allerede forankret. Skjær vintreet med en skarp par hagesaks for å unngå skade på stammen. Plant divisjonen i et område av hagen med sammenlignbare vekstforhold.

New Plant Care

Grow de nye vinka planter i et beskyttet område av hagen før de er etablert. Vinca gjør det bra i skyggefulle områder av hagen, men vil tolerere noen sterkt sollys. Du kan også plante Vinca i et område som mottar filtrert sollys. Vinca er tørke-tolerant når røttene er etablert. For nye anlegg, vann også i perioder med tørke. Mate den nye Vinca med en utvannet alle formål anlegget mat det første året. Når anlegget er etablert i det andre året, er det ikke behov for spesiell oppmerksomhet annet enn beskjæring.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com