Life Cycle of Colletotrichum

April 9

Colletotrichum er en slekt av sopp som lever i planter. I noen planter, det fører til en sykdom kalt anthracnose. De mange forskjellige arter av Colletotrichum infisere mange forskjellige arter av planter, inkludert noen viktige matvekster. Som de fleste typer sopp, har Colletotrichum en livssyklus som inkluderer både en seksuell og aseksuell fase.

Betydning

Colletotrichum arter føre til en sykdom kalt anthracnose. Denne sykdommen påvirker et bredt spekter av planter over hele verden, blant annet ulike typer frukt, grønnsaker, belgfrukter og korn. Anthracnose er preget av lesjoner som vises på frukt, stilker og blader. Den har en økonomisk betydning fordi frukt og grønnsaker med lesjoner er fysisk vansiret og kan ikke selges. Colletotrichum trives i varme, våte forhold, og kan spre seg til hos opptil 80 prosent av avlingen.

Identifikasjon

En Colletotrichum lesjon vises først som en myk, nedsunket område som er lys brun i fargen. Senere blir lesjonen dekket med konsentriske ringer av små, rosa flekker. Disse rosa flekker er fruiting organer, kalt acervuli, som produserer sporer som spres sykdommen. Svarte pigger, ligner korte hår, kan være synlig blant fruiting organer. For resten av sin livssyklus, har Colletotrichum ingen synlige symptomer.

Aseksuelle Life Cycle

Den acervuli på lesjoner forårsaket av Colletotrichum frigjøring sporer kalt konidier, som er dispergert med vinden. Sporer kan også spres ved regn, noe sprut dem på andre planter. Når en conidium lander på en plante det kan smitte, den trenger inn i anlegget hud. En gang inne i anlegget, vokser Colletotrichum og sprer seg som et mycelium, den fiberholdige formen av soppen. Symptomene på en Colletotrichum infeksjon oppstår når mycelet bryter gjennom overflaten av anlegget og produserer acervuli.

Seksuell Life Cycle

Colletotrichum tidvis produserer en spesiell form som kalles en hypha stedet for et mycelium. Den hypha er den seksuelle form av Colletotrichum. To hyfer fra ulike Colletotricum personer smelter sammen og produsere en spore gjennom seksuell reproduksjon. Denne spore kalles en ascospore, og den kan overleve i miljøet i lang tid. Kjønnet formering produserer genetisk forskjellige avkom, og dette genetisk mangfold bidrar Colletotrichum overleve under ulike forhold og miljøer.

Forebygging / løsning

Spredningen av Colletotrichum kan styres gjennom bruk av soppmidler og ved forebyggende tiltak. Ikke ta med infiserte planter i et felt. Hvis sykdommen har påvirket en avling, ikke plante noe i den infiserte feltet i to år. Fjern planterester som kan være forurenset med Colletotrichum sporer fra feltet. Hold verktøy rene, fordi Colletotrichum sporer kan overføres fra anlegg til anlegg på landbruks eller av arbeidere som håndterer infiserte planter.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com