Er det normalt for min gasspeis å lukte?

May 8Gasspeiser kan avgi en lukt for et par forskjellige grunner, men lukten er rett og slett irriterende, ikke farlig. Mange huseiere velger gasspeiser å få varmen og kosen på en sprengning brann uten rotete opprydding som en vedovn krever. Enten du har en ventilert gass eller ventless peis, kan rutinemessig vedlikehold hindre gass lukt.

Fordeler med en gasspeis

Gasspeiser er et klokt kjøp for huseiere som misliker rotete opprydding som er involvert i å holde en vedfyrt peis ryddig og trygg. Installasjon av en direkte vent gasspeis er rask jobb for en profesjonell og disse peiser jobbe nesten hvor som helst i hjemmet fordi avgassene krever bare en vegg vent, ikke en standard peis skorstein. Gasspeiser er vanligvis mindre kostnadskrevende enn murverk peis også.

Lukt Med ny peis

Det er normalt for nye gasslogger for å avgi en lukt i ca seks timer når du først tenner. Les bruksanvisningen for å finne ut hvor lenge du kan forvente lukten til å vare med din modell. Operere peisen på en dag når du kan tenne den for det antall timer som er oppgitt i bruksanvisningen. Enkelte typer gasspeiser har en valgfri vifte. Hvis din gjør det, slår den til "Off" posisjon i denne innledende brenntid. Luft ut rommet ved å åpne alle vinduene slik at lukten å unnslippe. Lukten er et biprodukt av herding av ovnens maling og brenning av olje som brukes i produksjon av ovnen.

Rusk på Firebox

Rusk på innsiden av brennkammeret kan føre gass peisen å lukte også. En oppsamling av kjæledyr dander, støv eller sigarett eller andre tobakksrøyk kan føre til lukt på grunn av rester settling inne i brennkammeret. Andre årsaker er aerosolsprayer, luftrensere og rester fra brennende røkelse eller stearinlys. Hvis du nylig har beiset eller malt i hjemmet ditt, installert nye tepper eller andre tekstiler eller brukt lim eller sement, kan dette også føre til sjenerende lukt når gasskubber er tent

Rengjøring av gasspeis

Rengjør brennkammer hvis du mistenker at noe inni den som forårsaker lukt. Fjern spjeldet fra toppen av enheten med en skrutrekker. Inspisere den for rester eller en feit eller støvete film. Rengjør området med rengjøringsmiddel anbefalt av brukerveiledningen. Tørke ut brennkammeret med en fuktig klut og støvsuging området hindrer regelmessig lukt fra dyr dander og andre luftbårne partikler. Over tid blir pilotenheten og viker skitten, og dermed krever en profesjonell service og rengjøring.


© 2021 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com