Hvordan Brann et kull ovn

February 24

Hvordan Brann et kull ovn


Kull ovner er en pålitelig, billig og lite vedlikehold varmekilde for mange husholdninger i løpet av de iskalde vintermånedene. De fleste moderne ovner er også renere og enklere å betjene enn sine kolleger fra år tidligere. Når sammenlignet med olje, kostnaden av kull som en brennstoffkilde er forholdsvis stabil. Hvis du aldri har avfyrt et kull ovn før, kan det ta litt tid å bli vant til det. Tid og praksis vil gjøre deg i stand til å bruke et kull ovn med letthet.

Bruksanvisning

1 Rengjør alle aske og gamle kull ut av kull ovn. Rist asken ned i askeskuffen. Hvis det er nødvendig, fjerne store klinker hånd. Sørg for at asken er kald før du håndterer dem.

2 Åpne utkast eller luftventilen helt. De fleste kullovner vil ha bare ett utkast. Det bør være vid åpen for å sikre maksimal luftstrøm som du starte brannen.

3 Start en brann på ristene av kull ovn. Bruk tørr opptenningsved og papir for å tenne bålet. Som ilden brenner varmere og varmere, setter mer opptenningsved. Når en stor, varm brann brenner, setter større stykker av tørr ved. Legg store vedkubber som trengs for å bygge en glødende varm brann.

4 Kaste et tynt lag av kull over glørne av fyringsved. Kullet må være tørr og ved romtemperatur. Hvis du legger for mye kull, kan du ved et uhell kvele brannen.

5 La det tynne laget av kull til å tenne. Vent til små, blå flammer til å vises på toppen av kull, og deretter legge til en annen tynt lag av tørr kull. Delvis lukke lufteventilen eller utkastet, slik at den er på et middels innstilling.

6 Vent til det nye laget av kull til å tenne og brenne med blå flammer. Når du har opprettet en varm, brennende seng av kull, legge til mer tørr kull. Øke mengden av kull, slik at det er den samme høyde som den ovn lastedøren.

7 Juster utkast / vent på et lavt nivå og la brannen brenne. Når du sjekker ilden, se etter en etablert brann med en tykk seng av glødende glør. Dersom brannen er opprettet, legger du til en full last av kull. Dersom brannen ikke er etablert, rist aske fra ovnen og legg et tynt lag av kull. La kull brann å brenne i omtrent 8 timer.

8 Sjekk brannen omtrent to ganger per dag. Hvis det øverste laget er svart eller knapt glødende, er brannen gjør det bra. Åpne utkast og riste asken ut. Rist bare til noen få røde glør faller ned i aske pit. Last ovnen med kull og omstille utkastet til ønsket innstilling. Dersom brannen er nesten brent ut, ikke rist asken. Åpne utkastet og la brannen gjenvinne litt fart. Legg et tynt lag av kull og la den fange. Gjenoppbygg brannen med de samme metodene som brukes til opprinnelig starte brannen.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com