DIY Pond Filter Media

March 4

DIY Pond Filter Media


Materialene inne i en dam filter er det som gjør at vannet i vannet hagen glitrende klart og sunt for planter og fisk. I stedet for å kjøpe dyre tjern media fra et hagesenter eller dyrebutikk, kan du erstatte mindre kostbare materialer. DIY dam filter media er like effektiv på mekanisk og biologisk filtrering for dammen.

Bruksanvisning

1 Åpne dammen filterboksen eller bøtte beholderen forsiktig. Hvis dette er en brukt filter, fjerne alle gamle filter media og kast den. Rengjør hele beholderen med rent vann. Ikke bruk såpe eller kjemiske løsninger.

2 Vask alle DIY filter media med klart vann før bruk. Ikke bruk kjemikalier eller såpe på noen av dem. Pass på at produktene du velger har ingen vaskemidler eller kjemikalier lagt. Vær spesielt forsiktig med svamper eller pot scrubbere, som de er ofte impregnert med anti-bakterielle løsninger eller såper.

3 Place flere små, kantede steiner ved bunnen av filterbeholderen. Dette vil understøtte resten av filtermediet og gi et sted for fordelaktige bakterier å kolonisere. Disse bakteriene er viktig for sunn dam vann. Steinene vil også bidra til å stabil stilling nedsenkbare filtre i dammen.

4 Hell et lag av plast, Wiffle stil golfballer eller bio-baller (plast ting spesielt produsert for filter), på toppen av fjellet. Enhver DIY filter media med en stor overflate er ideelt for mer bakterievekst. Kuber av stiv plast skum eller pimpstein steiner finnes andre alternativer. Den åpne cellekonstruksjon gir mer overflateareal.

5 Legg tynne, plast potten scrubbere i et overlappende lag oppå grov DIY dam filter media. Dette er det første laget av mekanisk filtrering for å felle detritus og rusk fra vannet hagen. Disse er laget av det samme materiale som mer kostbare filtermediet.

6 Rull opp en lengde av bomull eller polyester høy loft vatt som ikke har blitt behandlet med brannhemmende, beis vakter eller andre kjemikalier i en løs spiral. Plasser dette på toppen av de andre DIY filtermediet i beholderen. Dette materialet vil lett filtrere ut små stykker av rester fra vannet. Det er relativt billig og kan rengjøres lett med en hageslange, eller erstattes etter behov.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com