Hvordan du oppbevarer rotgrønnsaker i kjelleren

May 30

Hvordan du oppbevarer rotgrønnsaker i kjelleren


Rotgrønnsaker, for eksempel poteter, gulrøtter og løk, har en lang holdbarhet. De krever minimalt med forberedelser før lagring. Utnytte en ubrukt del av kjelleren som en rot kjeller frigjør plass på kjøkkenet pantry. Kjøleren, fuktige luften i en kjeller hjelper også forlenge holdbarheten på disse grønnsakene. Riktig forberedelse før lagring og en egnet bod bidra ytterligere forlenge holdbarheten fleste rotgrønnsaker.

Bruksanvisning

1 Vask av overflødig jord fra grønnsakene ved å kjøre dem raskt under vann. Klipp av løvverk, for eksempel på gulrøtter, til innenfor 1/2 tomme av roten.

2 Fordel grønnsakene på et kjølig, tørt område for to til tre dager, slik at fukt kan fordampe av grønnsakene.

3 Partition et uoppvarmet område i den kuleste delen av kjelleren for lagring. En 8-by-8 fot plass med et vindu som fungerer best. Bruk kryssfiner, papp eller andre faste materialer til veggene. Konstruer partisjonen så den når fra gulv til sperrene. Isolere skillevegger for å hjelpe beholde kulde i rommet mens blokkerer varmen fra resten av huset fra å komme inn.

4 Plasser løk og hvitløk i mesh poser. Plasser poteter og andre rotgrønnsaker i et enkelt lag i grunne kasser, utfylling dem med lett fuktet Sphagnum mose. Dekk potet bokser med spaltegulv lokk som holder lyset ute, men fortsatt tillate noen luftsirkulasjon.

5 Oppretthold en temperatur mellom 32 og 40 grader Fahrenheit i rommet hvis mulig. Åpne og lukke vinduet, hvis det er aktuelt, for å opprettholde riktig temperatur. Oppbevaring av mat i en nordlige hjørnet av kjelleren og isolerende vegger bidrar til å beholde den kjølige temperaturer i rommet.

Hint

  • Inspiser de lagrede grønnsaker to ganger i måneden og kast eller bruk umiddelbart noen som utvikler blåmerker eller myke flekker.
  • Bruk glassfiber tepper som make-shift isolasjon på lagrings vegger.

© 2021 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com