Kan du trimme Iris Stengel Etter de blomstrer?

February 14

Kan du trimme Iris Stengel Etter de blomstrer?


Nesten 300 forskjellige arter av iris finnes i verden, og enda mer hage hybrid sortar. Blant de mest dyrket i amerikanske landskaper inkluderer skjeggete, Siberian, Louisiana, japansk og nederlandsk nettverkskantpuhkter typer. Når en iris planten blomstrer og de attraktive blomstene visner, det er helt akseptabelt å kutte ned blomster stilker. Så lenge løvverk gjenstår å photo lys, plantenes jordstengler eller knoller ny energi for å overleve vinteren dvalen og vokse neste vår.

Hva Trim

Hold blomsten stilken og spore den ned til sin opprinnelse blant iris blader. Selv om du kan klippe stilken tilbake halvveis så løvverk skjuler det, er det best å kutte så lavt som mulig. Unngå å ha klippet inn noen nærliggende bladene når du klipp blomsten stilken. Kast av stilken i komposthaugen. Iris planter ikke rebloom fra blomst stilker, så deadheading brukt blomster er nytteløst og sløsing med ressurser. Selv reblooming eller Remontant typer produsere splitter ny blomst stammer måneder senere.

Utstyr

Iris blomster stengler er solid og tykk, et langt kontrast fra de tynne, disketter blader. En kraftig saks kan fungere, men fibrene og juice i stilkene kan føre til saksebladene å gli og gjør en rotete delvis kuttet. Bruk skarpe håndbeskjæringssakser. Hvis du kutter ned blomsten stilkene på mange planter, bære noen papirhåndklær eller en klut klut til å tørke knivene, hendene og Beskjæringsmaskin håndtak. Anlegget sap er glatt og rik, bli som slim etter en stund. Noen mennesker med sensitiv hud kan utvikle et utslett eller irritasjon når man kommer i kontakt med saft. Bruk vanntette hansker for å unngå det problemet.

Grunner til ikke å trimme

Iris blomster føre til utvikling av kapsler som bærer frøene. Iris oppdrettere eller entusiaster som er interessert i å spre sine planter fra frø i stedet for av rhizom divisjon ikke avskåret blomster stengler. Når blomstene blekne, kapslene plumpe opp og til slutt tørr. De modne frøene inni kan være plantet i høst og utsatt for vinter chill, etter som de spirer om våren.

Advarsler

Forskjellige plantesykdommer oppstå på mange arter og varianter av iris. Blant de mer problematiske de inkluderer bakteriell blad sykdom på planter, blad spot, rust og sopp. Hvis noen plante viser symptomer på løvverk misfarging, flekker eller råte, forsinkelse kutte blomster stilker før alle andre sunne plantenes blomster stilker er kuttet tilbake. Gå deretter tilbake til den mistenkte iris klumper og fjern stilkene, sterilisering knivene med isopropanol og tørke dem tørke mellom ulike iris planter. Du ønsker ikke å tilfeldigvis være vektoren som sprer sykdom blant iris i hagen din.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com