Hva Hedge Vokser den raskeste?

April 25

Hva Hedge Vokser den raskeste?


Hedges har mange bruksområder i landskap design, fra utilitaristisk til bare å være visuelt tiltalende. Praktisk bruk inkluderer bruk av en hekk for å blokkere skadelige vind, blokkere ut nabolaget støy og skape en affektiv personvern gjerdet. Hedges kan også brukes til å visuelt trekke øyet fra ett område til et annet, eller for å skape et attraktivt separasjon av områder innenfor landskapet. I mange tilfeller når du bestemmer deg for en hekk, trenger du det til å vokse og bli etablert og modnes raskt.

raskt voksende

Når du velger planter for en raskt voksende hekk, er det viktig å definere hva som er raskt voksende. Årlige planter alltid vokse raskere enn stauder, men for en hekk årlige planter er ikke riktig som du ser på voksende flerårige busker eller trær. Ifølge Naturehills Nursery, er et raskt voksende treet som vokser i høyden mer enn 2 til 3 fot årlig. En raskt voksende busk ville være lik i vekst, og nådde sin modne høyde innen 3 til 4 år. Hvor fort hekken planter vokser avhenger også av andre faktorer, blant annet jord, miljøforhold, og riktig planting og stell.

Evergreen Busker

En av de største fordelene ved å bruke eviggrønne busker for hekken er at du kan lage en tett, året rundt screening for vind eller privatliv. Mange huseiere tror eviggrønne busker vokser langsomt, men det er mange som vil vokse ganske raskt å fylle i hekk og nå tilstrekkelig høyde. For nordlige gartnere i USDA hardførhet soner 5 til 7, einerbusker er den raskest voksende hekk plante, med kristtorn varianter av "Nellie R. Stevens", "Ajax", "Agena" eller engelsk Holly "Monier" også raskt voksende. USDA sone 7 til 10 huseiere kan velge privet, japansk Pieris eller svart bambus, som kan vokse 5 til 10 fot i året, og er ikke så invasiv som andre bambus varianter.

løvfellende busker

Løvfellende busk hekker vil slippe bladene i høst, men tilbyr en skiftende utseende gjennom hele året med blomster, fargerike blader og interessante nakne grener. Brennende busk, Viburnum og butterfly bush er den raskest voksende, med alle voksende 4 fot eller mer per år og har en spredning som er sammenlignbare, slik at hekken til å fylle ut fort. Raskt voksende løvfellende hekk busker vil ofte trenge mer vedlikehold i form av beskjæring for å holde hekken håndterlig.

trær

Du kan også bruke hurtigvoksende trær for å etablere en hekk, spesielt hvis sikringen er nødvendig som en vindsperre. Willow Tree varianter er de raskest voksende trær, og legger 4 til 8 fot per år, men trærne slippe sine blader om høsten. Thuja, sypress og Norge gran er eviggrønne trær som vokser fort, 3 til 5 fot hvert år. Hvis tregere voksende trær er til syvende og sist ville for sikringen, kan et hus plante tregere voksende trær mellom de raskere voksende trær, fjerne de raske dyrkere når de langsomme trærne har nådd ønsket høyde.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com