Når skal kutte tilbake Day Lilies

February 20

Daylilies, Hemerocallis, gir gode blomstrer og er hardfør flerårig pærer, i stand til å motstå vinteren. For best resultat, kutte ned bladverket på sensommeren til tidlig høst. Dette er også en god tid for å dele pærer. De kommer i mange farger og er enkle å ta vare på. Bruk dem for blomsterbed og grenser. Cluster dem på en haug for en frodig effekt. De fungerer også godt som container planter på en solrik terrasse eller balkong.

Starter med

Avhengig av variasjon, daylilies kommer i blomst sent på våren til september. Det kan ta to til fire år for noen å nå toppen blomstring. For første planting, velger sensommeren for beste rotutvikling, selv om de kan være plantet i løpet av våren. Plante dem i grupperinger etter farge, slik som et område med gul, et område med appelsin, et område av hvitt, eller blande din favoritt farger gjennom hele sengen eller grensen. De foretrekker flere timer med sol hver dag. Bryt opp jorda godt, og legge til organisk materiale som kompost. Pass på ikke å sette dem for dypt. En tomme av jord over kronen er nok. Mulch, og holde opp på luking. De er motstandsdyktig mot tørke og foretrekker fuktig, godt drenert jord. Selv om hver enkelt blomst bare varer omtrent en dag, noe som gir dag liljer sitt navn, blomstene åpner én etter én, forlenge blomstringen tid.

Skjær tilbake og Divide

På sensommeren, opp til midten av september, når plantene blir brune, fjerne døde blader og kutte de resterende bladene tilbake. Bruk en hage sakser til å klippe dem ned i løpet av noen få inches av bakken. Å dele løkene i store grupper, bruke en hage gaffel. To gafler ligger rygg mot rygg kan lirke klumper fra hverandre med letthet. For gode resultater, plante dem ca 18-24 inches hverandre. Daylilies kan gå år uten å være delt. Redusert blomst produksjon viser pærene kan bli overfylt. Del dem til å øke blomstrer. Etter nyplanting, legg et lag med mulch og vanne dem godt. Mulching beskytter pærene og reduserer ugress.

Avskårne blomster

Det er best å klippe dem i fødselen scenen før de blomstrer åpne. Det er greit å kutte stammen helt ned til bladverket. Knoppene vil åpne en etter en i huset. For å hindre flekker fra pollen, være sikker på å klippe pollenbærere før du tar disse blomstene innendørs. Vis i vaser eller skåler. Daylilies fungere godt i Ikebana, japanske blomsterdekorasjoner, eller i tradisjonelle arrangementer. Vise dem i posten, i spisestuen, og i badekaret. Daylilies gi år med blomster, hver plante blomstrende voldsomt.


© 2021 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com