Effekten av nitrogen nivåer på Worms

March 1

Effekten av nitrogen nivåer på Worms


Jord er ikke bare skitt, det er et levende samfunn. Sunn jord kan inneholde en milliard organismer per kubikkcentimeter. Blant medlemmene i jord samfunn er ormer - spesielt meitemark. Samspillet mellom de forskjellige organismer i jord skaper et dynamisk mellom to elementer i jordsmonnet: karbondioksid og nitrogen. Nitrogen - et viktig næringsstoff for plantene - er en katalysator for bakteriell nedbrytning av karbon. Legge syntetisk nitrogen til jorda kan endre ormer 'miljø.

Ormer og Nitrogen

Det er ca 2700 arter av meitemark over hele verden. Det har vært for få studier til å gjøre noen generelle uttalelser om effekten av nitrogen på dem alle. Dessuten, de er mobile, slik at forandringer i nitrogennivået i en del av et legeme av jord kan utfelles korte overføringer mot eller bort fra nitrogenkonsentrasjoner, avhengig av hvordan disse konsentrasjoner samhandler med karbon og andre elementer i jordsmonnet. Worms produsere nitrogen i sin kropp slim og ekskreter, så jord nitrogen nivåer og ormer eksisterer i en rekursiv relasjon.

naturlige sykluser

Worms skape nitrogen når de spiser på en lignende måte til mennesker. Både ormer og mennesker produserer en flytende avfall, eller urin, som en del av deres metabolske prosess. Human urin er høy i nitrogen og så er orm urin. Worm composters som samler denne væsken kaller det "ormen te", og det er en høyt verdsatt gjødsel for økologisk gartnere. Bakterier i jordsmonnet bruke ulike typer nitrogen i en prosess som bryter ned karbon-tung materiale, som halm, tre og døde blader. De sykliske variasjoner i nitrogennivåer i jord som gjennomgår denne prosessen synes ikke å ha noen nevneverdig virkning på ormer.

anaerob Dekomponering

Tilsetting av nitrogenholdige materialet til kompost hauger - gress utklipp, friske kjøkken utklipp og enda menneskelig urin - akselererer nedbrytningen av karbonholdige materialer, som ormer vil da spise og skiller ut. Store doser nitrogen kan ubalanse denne prosess, og i statiske miljøer fremme anaerob nedbrytning, noe som vil frastøte ormer på grunn av mangel på oksygen. Ormer har også blitt observert på flukt tunge doser av syntetisk nitrogengjødsel. En forklaring på dette frastøtende effekt er at syntetisk nitrogen inneholder salter som ormer finne ugjestmilde.

Industrielt Pløyning Fields

Antallet meitemark i de fleste felt som har fått høye årlige doser av syntetisk nitrogengjødsel er vesentlig lavere enn orm befolkningstettheten i jorda i organiske gartnere. Industrielt dyrket mark er også dyrket hvert år, noe som utsetter slått jord til oksygen når nitrogen er lagt til, skaper en fôring vanvidd av bakterier som frigjør store mengder karbon raskt inn i atmosfæren hvor det ikke lenger er tilgjengelig i organisk form som ormen mat. Jord selv er også forstyrrende for ormer, så i hvilken grad nitrogen nivåer har ansvar for mindre snekke populasjoner er vanskelig å fastslå.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com