Appelsintrær i Arizona

March 26

Appelsintrær i Arizona


Appelsintrær trives i Arizona, og de utgjør en av flere kommersielle avlinger som dyrkes i staten. Appelsintrær er et vanlig syn i ørkenen. De er vokst som dekorative trær, hekker, prøven trær og, selvfølgelig, som frukttrær. Appelsintrær blomstrer tidlig på våren og sette frukt og modnes fra november til januar. I motsetning til de fleste frukt, vil appelsiner bli moden på treet i flere uker før de er høstet.

Sour Orange

Dette mangfoldet er vokst som en hekk siden frukten er uspiselige. Blomstene er sterkt parfymert. Huden av frukten er orange, men frukten er for det meste marg, med lite juice eller kjøtt. Sour oransje er hardfør og motstandsdyktig mot flere sykdommer, så de fleste av de spiselige varianter i Arizona er podet på solid sur appelsin rotstokken.

Valencia

Valencia appelsiner har en tynn hud og en søt appelsin smak med mye juice. Denne oransje modner i januar til februar, selv om huden begynner å bli oransje så tidlig som i desember. Den oransje hud betyr ikke at frukten er klar. Valencia oransje setter opp med dårlig jord så lenge det er vannes tilstrekkelig.

Navle

Navle oransje er lett å skrelle, men huden har en tykk, fyndig indre skall, slik at frukten virker lys for sin størrelse. Den brukes først og fremst for å spise fersk snarere enn til pressing. Det har ingen frø. Det er hardfør ned til 24 grader Fahrenheit, noe som betyr at treet vil ikke dø, men det kan miste alle sine blader og frukt. Det kalles et navle oransje, fordi den utvikler en tvilling på bunnen av den oransje på motsatt side av stammen. Den andre oransje har et annet sett av segmenter og ser liksom som et menneske navle. Den eneste måten å forplante en navle oransje er å pode stiklinger på en annen appelsintre.

Mandarin

Mandariner er mindre enn andre oransje varianter, ca 2 inches til 3 inches i diameter. Huden er løs, og kjøttet er definitivt segmentert. De oppfører seg som mandariner i så måte, men huden er lettere og mer oransje og har ikke så kul på slutten mandariner gjør. Mandariner har vært tilgjengelig hermetisert i noen tid, og er nå å dukke opp i den produserer delen av supermarked.

blod~~POS=TRUNC Appelsiner

Blodappelsiner fikk sitt navn fordi, mens utsiden av frukten er oransje, innsiden kjøtt og juice er røde. Blodappelsin brukes som spiser appelsin og brukes også i salater og drinker på grunn av sin uvanlige farge.


© 2021 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com