Som er en bedre organiske kompost: Guano eller kylling gjødsel?

March 30

Som er en bedre organiske kompost: Guano eller kylling gjødsel?


Stammer fra flere typer flaggermus og sjøfugl har guano gjødsel blitt høyt verdsatt siden antikken peruanere for sin verdi som gjødsel. Ifølge National Bærekraftig landbruk Information Service (attrak), næringsinnholdet i guano varierer avhengig av hva fuglen spiste og hva som er blandet med avføring. Teknisk sett kan kylling gjødsel klassifiseres som guano siden kyllinger er fugler. Faktisk, kommersielle komposterer er ofte en blanding av begge deler. Enten guano eller kylling gjødsel er bedre kompost avhenger av individuelle planter og deres ernæringsmessige behov.

økende grønnsaker

Nitrogen, fosfor, kalium og prosenter i gjødsel er vurdert etter vekt. Mange grønnsaker planter er tunge nitrogen matere. Sjøfugler og flaggermus har en høyere protein diett enn kyllinger, noe som øker nitrogen nivåer. Gjødsel fra hulen flaggermus er ca 3 prosent nitrogen og fiskespisende peruanske sjøfugl er en høy 11 prosent. Kylling gjødsel vekter i på 1,1 prosent nitrogen. Høy nitrogen bruke planter som mais kan kritt opp for den peruanske eller bat guano team.

Grunne forankret Planter

Planter med korte rotsystemer som blomster og gress favorisere mer fosfor og kalium i jordsmonnet. Kylling gjødsel har 0,80 prosent fosfor og 0,50 prosent kalium. Cave flaggermus husdyrgjødsel kommer inn på 10 og 1,0 prosent henholdsvis med den peruanske sjøfugl på 13 og 3 prosent. Ser ut som guano kompost vinner igjen, hvis vi bare bruke mikrodata som definerer retningslinjer.

hydroponics gjødsel

Vann voksende planter øker i vann med næringsstoffer tilsettes, i stedet for jord. En fraksjon av vann er nødvendig i dette system i forhold til jord-baserte vokser, fordi dette systemet resirkulerer næringsstoffer. En større utbytte er mulig i det minste av plass. Ofte er handelsgjødsel valgt å bruke med hydroponics voksende, men organisk kompost bruk er økende. Både guano og kylling gjødsel vil gi best organisk og fri for sprøytemidler ernæring. Den beste kompost for hydroponics er uavgjort mellom kylling og guano.

felt~~POS=TRUNC Avlinger

Soyabønner, hvete, solsikker og bomull er åkervekster som brukes for lave nivåer av ekstra næring for å overleve. Gjennom fornærmende oppdrett teknikker, har selv disse plantene trakk mange av de næringsstoffene ut av jorda. Utarmet åkerjord kan bruke noen kompost hjelp. Vekster som disse ville mer enn nytte kompostert kylling gjødsel, ettersom guano kan være altfor rik. Den kylling gjødsel kompost blir en hel poenget med åkerplanter.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com