Forskjellen mellom en front-lasting og Top-lasting vaskemaskin

August 24

Forskjellen mellom en front-lasting og Top-lasting vaskemaskin


Front-lasting vaskemaskiner har en dør i fronten hvor tøyet er plassert i en stor trommel som roteres på en horisontal akse. Topp-lasting vaskemaskiner har et lokk på toppen der tøyet er plassert i en stor trommel med en viss type agitator som spinner på en vertikal akse. Topp-lasting maskiner kommer i konvensjonelle og høyeffektive modeller. Front-lasting maskiner er vanligvis mer stilig og energieffektiv, mens topp-lasting maskiner er billigere.

Energieffektivitet

Front-lasting vaskemaskiner er den mest energieffektive vaskemaskin. Frontlastere har høyere sentrifugehastigheter, slik at de er i stand til å få mer vann ut av klærne i sentrifuger enn topp lastere kan. Ifølge en Consumer Search rapport fra mars 2010, "De fleste av topp-lasting vaskemaskiner har en sentrifugehastighet mellom 950 eller 1100 rpm, mens frontlastere vanligvis har hastigheter mellom 1100 og 1300 rpm." Dette betyr mindre tørketid er nødvendig for frontlastere og dermed mindre strøm blir brukt per vask. Konvensjonelle topp-lasting vaskemaskiner er de minst energieffektive som de krever mer vann og strøm per vask. Energieffektive topp-lasting vaskemaskiner bruker mindre energi og vann enn konvensjonelle topp lastere.

Koste

Det er vanligvis høyere kostnader forbundet med front-loading vaskemaskiner enn med topp-lasting maskiner. Front-lasting maskiner koste så mye som hundrevis av dollar mer enn topp-lasting maskiner. Topp-lasting vaskemaskiner som ikke er energieffektive er den minst kostbare alternativet. Front-lasting maskiner kan også kreve ekstra vedlikehold og deres deler kan være dyrere og vanskeligere å få tak i enn Deler til toppen lastere. I tillegg har mange front-lasting vaskemaskiner krever vaskemiddel som er designet for å fungere med høyeffektive maskiner. De gir færre såpeskum, slik at mindre vann er nødvendig; men de vanligvis koster mer enn vanlige vaskemidler.

vasking ytelse

Front-lasting vaskemaskiner prestere bedre enn topp-lasting vaskemaskiner for vask ytelse. Front-lasting vaskemaskiner har vanligvis lengre vaskesykluser og flere funksjoner enn topp-lasting maskiner. Den gjennomsnittlige tiden for en frontlaster er 60 til 90 minutter, mens en topp dumper gjennomsnitt 30 til 50 minutter per vask. Også frontlastere bruke gravitasjon i stedet for en intern agitator å vaske klær, så det er mindre sjanse for klær som blir skadet eller krøllete.

Pålitelighet

Front-lasting vaskemaskiner har vanligvis færre sammenbrudd og stabilitetsproblemer enn topp-lasting maskiner. Men dørene på front-lasting maskiner har tykke gummipakninger utformet for å hindre at vann lekker ut av trommelen. Vann eller vaskemiddel kan bli fanget inni disse selene. Dette skaper et miljø for bakterier og mugg, som kan avgi en muggen, ubehagelig lukt. Topp-lasting vaskemaskiner som bruker viftehjul, infusers eller andre agitatorer å flytte klærne gjennom vannet kan rippe eller rynke klær. Klær kan bli fanget under agitator eller opprette en skjev fordeling som krever en person til lik ut vekten i trommelen før maskinen vil fortsette.

Plassbesparende

Front-lasting vaskemaskiner kan stables oppå hverandre med en matchende front-lasting tørketrommel i stedet for å måtte være ved siden av hverandre som topp-lasting maskiner. Derfor front-lasting maskiner er ideelle i leiligheter, loft og boliger der plassen er begrenset. Men ulempen med dette er at frontlastere krever bøying og er dermed vanskeligere å sette vaskeri i og ta den ut enn topp-lastere. Dette ville ikke være det beste alternativet for noen med en dårlig rygg eller knær.


© 2021 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com