Hvordan Grow Jordbær Vertikalt

October 21

Hvordan Grow Jordbær Vertikalt


Jordbær er den mest populære hjem hage frukt, ifølge opplysninger fra Purdue University. De er vanligvis plantet i en del av hjemmet hagen, i hevet senger eller i jordbær potter på et dekk eller uteplass. For hjemmet dyrker som ønsker en masse bær, men har ikke mye plass, gir et stablet system du å vokse jordbær vertikalt i stedet for på den tradisjonelle måten.

Bruksanvisning

1 Bor et ¾-tommers hull i midten av bunnen av potten. Dette vil gi støtte røret å passere. Hvis det er en dreneringshull i midten av potten, gjør det store nok til å ta imot den ¾-tommers rør.

2 Pierce flere ¼-tommers dreneringshull i bunnen av hver pott. Spre hull over hele området slik at pottene vil renne riktig når den er i bruk. Ikke gjør disse hullene for nær senterhullet.

3 Sett den nederste potten på stedet der du ønsker å sette opp den vertikale voksende system. Jordbær trenger rikelig med sollys, minst seks timer per dag, så tenk på dette når du velger et sted. Det vil være drenering fra bunnen av bunken, så planlegge deretter.

4 Sett røret gjennom ¾-tommers hull i bunnen av potten. Dette er sentrum til støtte for de vertikale jordbær senger. Det kan hjelpe å sette potten opp på blokker eller på en seng av grus.

5 Fyll potten med jord. Pakk det ned litt, og topp det hele slik at jorda er innenfor en tomme av toppen av potten.

6 Skyv neste potten på stangen og ned til den hviler på toppen av den første potten. Snu andre potten slik at dets hjørner liggende nøyaktig i midten av kantene av den nederste potten. Dette vil etterlate åpne rom ved hvert av hjørnene av bunnen potten.

7. Fyll den andre potten med jord på samme måte som den første. Tilsett tredje potten på toppen av den andre, å dreie den slik at den er på linje med den første, og orientert i 45 graders vinkel i forhold til den andre. Fortsett på denne måten til du har lagt så mange potter som du vil.

8 Plant en eller to jordbærplanter i de utsatte hjørnene av hver pott. Høste når bærene er modne, men ikke før. Jordbær vil ikke modne når de er plukket, så vente til de er klare.

Hint

  • Du kan bruke mat lagring bøtter stedet for å kjøpe potter. Skuffene kan være nye, men de kan også bli funnet brukt på restauranter, hvor de er vanligvis kastet bort.
  • Komplette hydroponic voksende systemer er kommersielt tilgjengelig for dyrking av jordbær vertikalt. Disse systemene krever vanligvis resirkulerende pumper og rør, de er mer kostbart og komplisert å få satt opp enn jordbaserte systemer, men gir utmerkede resultater når i drift.
  • Jordbær har et grunt rotsystem. Potter trenger ikke å være dypere enn ca 8 inches for vertikal hage til å fungere.
  • Bruk aldri skuffer eller potter som har hatt kjemikalier eller ukjente stoffer som lagres i dem. Resten kan forurense eller drepe jordbær.

© 2021 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com